(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Geiger győzött Soroksáron

Geiger Ferenc polgármesterrel szemben egyik nagy párt sem indított jelöltet. Kár is lett volna: Geiger Ferenc győzött, a XXIII. kerületben a fővárosban elsőként fejeződött be a szavazatok összesítése. A párton kívüli, kerületét eddig is vezető Geiger a szavazatok 56,63 százalékát gyűjtötte be.

()
2006. október 2., hétfő 0:19



Geiger Ferenc győzött, a XXIII. kerületben befejeződött a szavazatok összesítése. A párton kívüli, kerületét eddig is vezető Geiger a szavazatok 56,63 százalékát gyűjtötte be.

A nagy pártok Geigerrel szemben nem indítottak jelöltet, a képviselőtestületi helyekért viszont már jelentős harc volt. A legtöbb helyet azonban itt is a Geigert támogató Soroksári Civil Szervezetek szövetség nyerte, szám szerint hetet. A Fidesz, illetve az MSZP-SZDSZ közös jelöltjei egyaránt 5-5 mandátumot nyertek.

A soroksári polgármester-választást 2002-ben is Geiger Ferenc nyerte a Civil Egyesület jelöltjeként. A képviselő-testület összetétele viszont akkor teljesen másképp alakult: a Fidesz-MKDSZ például egyetlen mandátumot szerzett, az MSZP és az SZDSZ hetet, míg a Soroksári Civil Szervezetek nyolcat. Az országgyűlési választáson Soroksár Pesterzsébettel alkot egy választókörzetet, a győztes Hiller István szocialista pártelnök lett.

Az 1992-ben egy népszavazáson önálló kerületi rangot kapó Sorokság különleges helyzetére jellemző, hogy az elszakadásban nagy érdemeket szerző, a polgármesteri címet megszakítás nélkül elnyerő Geiger Ferenc ellen egyik nagy párt sem indít jelöltet. Vetélytársa egy független, egy Együtt Soroksárért-jelölt, valamint egy MDF-es politikus.

Geiger az országos hírekbe hárommilliós éves jutalma , vitatott telekvásárlási ügye , és egy soroksári temető zavaros rendezésével került be a mostani ciklusban.

Vége

az oldal tetejére