(c) 2006 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Szekszárdon először nyert a Fidesz

A tizenhat éve Szekszárdot vezető Kocsis Imre Antal kénytelen átadni a polgármesteri posztot a fideszes Horváth Istvánnak. A megyei kögyűlésben is az ellenzéki párt nyert.

()
2006. október 1., vasárnap 23:21



A tolnai közgyűlésben az MSZP a 2002-es önkormányzati választáson öttel szerzett több mandátumot a Fidesznél. A tavaszi országgyűlési választás nagy fideszes fölényt hozott; az öt körzetből egyedül Dombóváron tudott nyerni szocialista jelölt.

Most a közgyűlésben fordult a kocka. A szavazatok 85 százalékos feldolgozottságánál a Fidesz-KDNP 25, az MSZP 14, az MDF 2 mandátumot szerzett.

Tolna megye több településén is a megosztottság dilemmájával kell szembe nézniük az MSZP választóinak, mert korábbi szocialista támogatottságú polgármesterük ellen most más indul a párt színeiben, vagy a szabad demokrata jelölttel szemben nem indítanak MSZP-s jelöltet.

A megyeszékhelyen, Szekszárdon most nem indul szocialista jelölt, mivel az MSZP úgy döntött, hogy a várost 16 éve vezető SZDSZ-es Kocsis Imre Antalt segíti ötödik polgármesteri mandátumának megszerzésében. Ellenfele a fideszes Horváth István lett, aki magabiztosan győzött a szavazatok 60,18 százalékának begyűjtésével.

A jelenlegi tolnai polgármester, Szilák Mihály négy évvel ezelőtt az MSZP támogatásával lett a város első embere. A szocialisták most Herczig Zoltán állították jelöltjüknek, a hivatalban lévő polgármester a Civil Voks szervezet támogatásával független jelöltként indul. Tolnán a fideszes jelölt győzött.

Simontornyán még cifrább helyzet alakult ki: 2002-ben a korábbi szocialista polgármestert, Cserháti Pétert Csőszné Kacz Edit győzte le az MSZP támogatással. Kacz Edit most újraindul függetlenként, a helyi szocialisták pedig a szintén függetlenként induló Cserháti Péter mögött sorakoznak fel. Itt Csőszné Kacz Edit nyert.

Bonyhádon, Pakson, Tamásiban fideszes, Dombóváron MDF-es győzelem született.

Vége

az oldal tetejére