Belföld

Kispárti szürrealizmus: az SZDSZ megőrült

2007. január 11., -

A politikusok népszerűségi indexe a mélyben, a kispártoké ki sem látszik az iszapból. Csoda, hogy minden hülyeséget kitalálnak a nép visszaédesgetésére? Az SZDSZ levonta 2006-ból a tanulságot: nem az őszinteség, a liberalizmus éve volt.

Az SZDSZ-nek elment az esze, állapította meg egyöntetűen az Index politikarovata, amikor egy eddig érdemtelenül elsikkadt évösszegző írásra ("Micsoda év! - Liberális 2006", december 23.) bukkantunk a párt honlapján.

A szöveg önmagáért beszél, de néhány mondatot érdemes kiemelni, rögtön az elsőt: "Ez, a kétezerhatos, olyan nagyon igazán a liberálisok éve volt. Fontos dolgok történtek velünk, és éppen ezért az országgal is." Húúú, vajon, mire gondolnak?!

A szocikkal megnyerték a választást, jobb eredménnyel, mint 2002-ben, idáig oké. Nekik volt a legkreatívabb kampányuk: ez is oké, bár Kovács Pisti azért nem volt sokkal több, mint a májas hurka belendítése Pavlov kutyájának.

"Nyomot hagytunk a politikatörténetben" - írják, utalva arra, hogy az MDF-trükk, az önmagát többszörösen alulmúló Fidesz és egy szép hazugság segítségével nyeregben tudtak maradni 2006-ban, még ha csak asszisztáltak is a később önfülön csípett kormányfőnek. Tegyük hozzá, ebben a kérdésben már a D-209-ügyben is hagytak egy mély nyomot, akkor is igen szabadelvű nézeteket vallottak a demokratikus korrektségről.

Az őszi eseményekről, a rendőri fellépés brutalitásáról, az emberi jogi kérdésekben való sunyi hallgatásukról, a rendőrkitüntetésekről, illetve a traktortiltó táblákról valamiért nem szól az évértékelés, igaz, a liberalizmus szótári jelentése valóban nem utal őszinte számvetésre. Még jó, hogy az egész hepaj arról szólt, hogy ezután mindenki igazat fog szólni.

Azért Vig Monika nevét illene helyesen leírni, ha már díjat is elneveztek róla.

Update: Cikkünk megjelenése után a nevet kijavították.

N;
hirdetés
N;