Belföld

Egy 1978-as próféciában jelent meg Gyurcsány először

2007. február 23., -

A Pityke őrmesterben szereplő Zsiráf örs vezetője és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közötti megdöbbentő hasonlóságra hívta fel figyelmünket egy kedves olvasónk. Amikor azonban végignéztük a Kukucs-barlang c. epizódot (olcsó dvd-sorozatban kijött) meghűlt ereinkben a vér.

1978-ban a Pannónia rajzfilmstúdió alkotói esti mese helyett próféciát közöltek a Magyar Televízió nézőivel - mindezt a Belügyminisztérium megbízásából.

Az örsvezető ugyanis nemcsak karakterében tiszta Gyurcsány, de hasonlóan izgága, elszánt, lendületes és dinamikus vezető is, aki ha meglát valami mozdíthatót, azonnal kész cselekedni. Ez esetben egy sziklát gurít le a szakadékba, a miértre adott válaszok még árulkodóbbak.

A jövő jeleiből azonban tudni kell olvasni. Mit szimbolizálhat a szikla például? Az egészségügyet? Az országot? A reformok előtti akadályokat? Az ellenzéket? Akármit is jelent, Gyurcsány utána ugrik.

A részlet az epizód elejéből és az utolsó másodpercekből lett összevágva, a szikla legurítása és leérkezése között számos kaland esik meg az inkább barlangászni szerető Fodor Gáborral. A sziklavetésben Gyurcsányt két kis pajtása, Lendvai Ildikó és Kiss Péter segíti.

N;
hirdetés
N;