Belföld

MAX: Deutsch-Fürnek nevet kell változtatnia!

2006. február 24., -

A nevükkel keltenek pánikot és rettegést a Fidesz politikusai, ezért azonnal nevet kell változtatnia Deutsch-Für Tamásnak, Schmitt Pálnak és Stumpf Istvánnak, jelentette ki Automata Róbert, a Magyar Automata Xövetség (MAX) elnöke pénteki, rendkívüli sajtótájékoztatóján.

A politikus Lamperth Mónika belügyminisztert arra kérte, a hétköznapi, de tisztességes választópolgárok érdekében miniszterként gyorsítsa meg a névváltozás ügymenetét, hogy még a választások előtt megszűnjön a félelem és reszketés Magyarországon.

Automata Róbert

Automata Róbert szerint Deutsch-Für Tamás, a Fidesz választási kampányáért felelős politikusának nevéről sokaknak a német führer (vezér) szó jut eszébe, ami érthető módon félelmet keltő, hiszen Adolf Hitlert hívták így a náci Németországban.

Deutsch-Für Tamás néhány héttel ezelőtt vette fel új felesége, Für Ágnes nevét.

A MAX vezetője rámutatott, pártja nem elégszik meg Deutsch-Für névváltoztatásával, Stumpf Istvánnak, az Orbán-kormány kancelláriaminiszterének, Schmitt Pálnak, és Áder Jánosnak is tekintettel kell lennie az érzékeny választókra.

"Rengeteg rémült telefont kaptunk olyan emberektől, akik Stumpf István, Schmitt Pál és Áder János szereplései felzaklattak. Sajnos még sokan emlékeznek a hitleristák oberstumpfführereire, a náci légierő vérfagyasztó Messerschmitt vadászgépeire és a németül Adlernek nevezett birodalmi sasra."

Automata Róbert végül tisztességes és higgadt, az értelemmel és nem az érzelmekkel operáló választási kampányra buzdította a többi pártot, és hangsúlyozta, a szélsőségek helyett az állampolgárok érdekeit kell szem előtt tartani.

N;
hirdetés
N;