Belföld

Kétfrontossá vált a csongrádi plakátháború

2006. március 1., -

Még Nagy Istvánék, a szegedi Kétfarkú Kutya Párt jelöltjei sem gondolták volna, hogy egy viccből kitalált párt tagjaiként csöppennek bele a választási kampány plakátháborúinak kellős közepébe. Megszáradt enyv, gyógyíthatatlan szakadások és papírcafatok mindenütt.

Balogh László, a Fidesz-KDNP képviselője nagy méretű képekkel megpakolt emailekben figyelmeztet, a kutyapárt az ő narancssárga plakátjaira ragaszt Szegeden.


Amikor Balogh Lászlót ragasztják (Fotó: Balogh László csapata)

Kényes kérdés más plakátjára ráragasztani. A közterületfelület korántsem végtelen, a helyek hamar elfogynak. Bár az etikai kódex elméletileg tiltja a rivális szervezet hirdetéseinek felülírását, a gyakorlatban minden politikai hirdetés alatt van egy másik. Olyannyira, hogy az előbbi tagmondatból akár közmondás is válhatna, ha lenne valami önmagán túl mutató értelme. (De nincs.)


Amikor a kétfarkúakat ragasztják (Fotó: Kétfarkú Kutya Párt)

"Jópofa Balogh úr felvetése, biztos sokat unatkozik. Semmi szándékosság nincs abban, hogy Baloghra plakátolunk, kiraktunk több ezret, nyilván rá is került. Az ő plakátjai két hete kinnt vannak az utcán, a fél város leplakátolta őket. Gondolom a zen buddhisták és az autósiskola sem plakátháborús célokat fogalmazott meg. Egyébként ő pontosan úgy ragaszt a mi plakátjainkra" - kommentálta Balogh vádjait a Kétfarkú Kutya Párt vezetője, Kovács Gergő, aki hangsúlyozta, ő csak a vicc kedvéért, lelkesedésből és saját kontójára kampányol - ellentétben a fideszes jelölttel, aki viszont az adófizetők pénzén teszi ugyanezt.

Balogh László és tucatnyi aktivistája persze nemcsak néhány vicces kedvű szegedi képzőművész palántával vívja a plakátcsatát, múlt hét pénteken újabb front nyílt Pusztamérgesen (Csongrád megye 2. vk.), ahol az akháj harcosok körében is irigylést keltő fürtökkel megáldott ex-MDF-es képviselő Sándor Klára kormánypárti jelölttel került szembe.

Ez a történet már sokkal izgalmasabb, bár elég nehezen követhető. Balogh szerint az SZDSZ aktivistái néhány, a falról félig már levált plakátját leragasztották. Sándor Klára ellenben provokációt sejt a háttérben, mivel tudomása szerint a Fidesz-plakátokat leragasztó SZDSZ-es aktivisták valójában Baloghék emberei.

Sándorék ugyanis a múlt hét csütörtökön bejelentést kaptak, miszerint egy másik településen megjelent egy minibusz, amelyből kiszállt egy férfi, és Balogh László plakátját a kormánypárti jelölt plakátjával ragasztotta le. Ezt egy nő lefényképezte. Ezután levették a SZDSZ-es képet, és kidobták a kukába.

Mindkét jelölt a választási bizottsághoz fordult az ügyben, kíváncsian várjuk a csongrádi plakátháború újabb fejleményeit.

Frissítés 1.: Balogh László megkeresett bennünket, és elmondta, a helyi választási bizottság elutasította beadványát, de a vizsgálat közben bebizonyosodott, két SZDSZ-es aktivista félig leregasztotta a fideszes képviselő plakátját.

N;
hirdetés
N;