Belföld

Ígéretcunamira licitál az MDF Cumi-díja

2006. március 17., -

Néhány alkalommal már rámutattunk, a kispárti lét olykor egészen közel sodorja egymáshoz az SZDSZ-t és az MDF-t, de az Almássy Kornél által pénteken bejelentett Cumi-díj megalapítása már több mint gyanús. Arra is rámutatunk, hogy miért.

A választási kampányban elhangzott, legtöbb populizmust hordozó mondatokért járó díj ugyanis még nevében is Kuncze Gábor SZDSZ-elnök "ígéretcunami" kifejezésére emlékeztet, amivel a hasonló megnyilvánulásokat illette korábban.

Persze mindez lehet valami szokatlan egybeesés is a magyar nyelv amúgy is meglepetésekkel teli univerzumában, a lényeg a lényeg: az MDF a kampányhajrában rátesz még egy lapáttal a populizmusvadászatra.

A felelőtlen, betarthatatlan ígéretekért április 7-én, egy nappal a kampánycsend előtt, pénteken adják át a "Cumi cum Laude Nagyotmondó Verseny" arany-, ezüst- és bronzérmét.

A díjátadó időzítése és az ötlet sem rossz, ha az MDF egy rendhagyó eseménnyel akar a kampánycsend előtt a híradókba kerülni.

Talán nem írja senki rosszmájúságunk számlájára, hogy kételkedünk a díjak odaítélésének pártatlanságában, hiszen tény, hogy Orbán Viktor teljes foglalkoztatottságot, Gyurcsány Ferenc pedig földosztást ígér, de az MDF a magának kinézett piaci rést ugyanazzal a populista cementhabarccsal tömi be, mint társai, gondoljunk, csak a haláladó nyüstölésére.

(Ha véletlenül egy harmadik kispárt is beszállna a populistavadászatba, a már foglalt cunami és cumi kifejezések helyett a cementhabarcsot ajánljuk.)

Szavazni és populista ígérgetőket leleplezni az MDF honlapján lehet.

N;
hirdetés
N;