Belföld

Már a terror sem az, aminek látszik

2007. március 21., -

Ahogy szénhidrátszegény diéta esetében a kenyér utáni vágy, úgy múlt el néhány nap alatt a nemzet biztonságára leselkedő veszély. A hirtelen klímaváltozás okát a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő Szilvásy György azzal magyarázza, az ünnepi rendezvényeknek végük, nincs mire rátelepedni a szélsőségeseknek.

Az igazán meglepő azonban az, hogy Szilvásyék kikérik maguknak, hogy ők korábban terrorveszélyről, terroristaveszélyről beszéltek volna. Mindez a Fidesz műve, mondja Szilvásy (m1, Napkelte, szerda), az ellenzéki párt akarja a kormány szájába adni a terrorveszéllyel való riogatást.

Holott Szilvásy február 7-én arra figyelmeztetett mindenkit, szélsőségesek különösen veszélyes tárgyakkal szerelik fel magukat, meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő". Terveik között szerepel a Kossuth tér és a Parlament elfoglalása.

Homályos utalgatásokat Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár is tett, például hogy a Parlamentet "nem tíz embertől kell védeni, hanem különböző hatásoktól, amelyek a világban rengeteg országban érvényesülnek, Magyarország is részese a nemzetközi bűnözésnek sajnos. Ezért globális védőintézkedés."

Ne szaporítsuk tovább a szót, értelmező szótárunkból idézünk:

terror (2) fn Erőszakos, kíméletlen módszer, eljárás. (...) ~cselekmény (3) fn Pol Politikai harcban alkalmazott erőszakos, megfélemlítő cselekedet (pl. gyilkosság, rongálás).
terrorizál (3) ts ige sajtó pejor Erőszakos fellpésével, cselekedeteivel félelemben tart. ~ja a tömeget.
terrorizmus (2) fn Politikai célokat a terror eszközeivel elérni kívánó irányzat, mozgalom. (Forrás: Magyar Értelmező Kéziszótár, Akadémiai kiadó, 2003)

N;
hirdetés
N;