Belföld

Orbán a krómacélrengetegben

2006. március 30., -

Orbántól meglehetősen idegen környezetben játszódik a Fidesz választási filmje, amiben feltűnik a párt miniszterelnök-jelöltjének árnyékkormánya és családja is, egy jó liter százszázalékos narancslé társaságában.

Klikk a képre!

A film élesen megkülönbözteti magát Gyurcsány kampányfilmjétől: Gyurcsány kormányfői századfordulós dolgozószobájához képest Orbán egy modern, panorámaablakos szobában dolgozik együtt - nem szólózva mint Gyurcsány! - az árnyékkormány tagjaival, Varga Mihállyal, Pelczné Gáll Ildikóval, Mikola Istvánnal, illetve Matolcsy Györggyel.

A limuzinban ülő, miniszterelnökségét kifejezetten hangsúlyozó Gyurcsánnyal szemben Orbánt emberközeli, a munkahelyi sikerért és családjáért dolgozó figurának látjuk. Ha nem ismernénk, vállalatvezetőnek hinnénk. Az irodában és a családdal töltött időt fele-fele arányban látjuk a 20 másodperces filmben, viszont szinte nincs olyan képkivágás, aminek sarkában ne lötykölődne egy pohár narancslé.

Az új felállásnak, mármint, hogy Orbán került a krómacélrengetegbe, valószínűleg a Fidesz elnöke örült a legkevésbé. Hiszen az 1998-2002-es ciklus közepén 30-70 millió forintos beruházásból hozatta helyre Orbán a parlamenti miniszterelnöki dolgozószobát.

Még a falat is ki kellett bontani, hogy beférjen a Zsolnay-berakásos bútorgarnitúra. Az eredeti állapotába visszaállított szoba berendezését Medgyessy Péter hivatalba lépő miniszterelnök ugyan egy kicsit megritkította, de tény: Orbán álmába utoljára Gyurcsány fészkelte be magát.

N;
hirdetés
N;