Belföld

King Orbán inkább konzultálna King Konggal

2006. április 5., -

Ha King Gyurcsány 126 méter, mekkora lehet a Debrecenben élő King Orbán? Ő hogyan rendezné le konfliktusát a híres őssel?

Orbán Viktor megelevenedett szobrokról beszélt a Fidesz vasárnapi nagygyűlésén, és keményen ostorozta Gyurcsányt, amiért neki sikerült a választási kampányban a legnagyobb felületen hirdetni magát.

A zuglói King Gyurcsányról van szó természetesen. Bizonyára emlékeznek még, kiszámoltuk, ha a hirdetés valóban életre kelne, 126 méteres valójában állna előttünk a magyar miniszterelnök.

Irigylésre méltó méret, még akkor is, ha az ember egyébként 45 méter magasból szemléli a tájat. Ő King Orbán, aki egyelőre egy debreceni társasház tűzfaláról tartja szemmel a választókat, de akármikor lemászhat onnan ő is. Mikor, ha nem a választások előtt közvetlenül?

King Orbánnak már bajosabb volna a városban közlekedni, nem lépkedhetne úgy, mintha a homokozóban járna, de az árvízi mentésnél jó hasznát venné hétméteres lábának, ha épp buzgárok fenyegetnék a gátat. Gyurcsány méretei alapján King Kongot a hangjával hazakergetné, de Orbánnak sincs félnivalója: egy kölyökcsimpánz volna hozzá képest az óriásgorilla.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltjét ismerve mégis arra tippelünk, mielőtt harcba keveredne a vadállattal, felismerve emberi jellemét konzultációra hívná King Kongot, és végül párbeszéddel oldják meg a konfliktust, mialatt a Tyrannosaurus Rexből rántott békacomb készül. (Selmeczi Gabriella természetesen ép bőrrel ússza meg a kalandot.)

N;
hirdetés
N;