Belföld

Fúró Rudi barátokat keres

2007. április 12., -

A csapból is a 4-es metró folyik mostanában, sőt lassan már bulvárhőssé válik a kétbelű nehézvasúti véglény. A sokat kritizált és a finanszírozás kérdésének sötét fellegeit még mindig nyögő gigaprojekt csillapíthatatlannak tűnő szomjúsággal keresi a fővárosiak szeretetét.

Balázs, Korda, Hagyó, Hajdú (Forrás: Budapest.hu)

Miután a projekt kellő tisztelettel adózott a bányászok védőszentjének, a kisiskolásoknak rajzversenyt szervez "Barátom a metró" címmel, szavazás indult a két alagút nevéről is, olyan celebritások bevonásával, mint Hajdú Péter, Korda György, Balázs Klári, Boross Lajos és Bochkor Gábor, illetve Hagyó "Naponta Négy Sajtótájékoztatót Tartok" Miklós főpolgármester-helyettes.

Sajnos Bányász Rezső kiesett a válogatáson, Pató Pál pedig talán el sem indult, az izgága kreatívoknak így kissé szürkének tűnhet a 20-as mezőny, amiben olyan obszcén nevek is helyet kaptak mint a Fúró Rudi 1-2 (a Túró Rudi név bevezetése idején a Hírlapkiadó nemtetszését is kiváltotta, a reklámnak lőttek).

A Sláger rádió két műsorvezetője, Boross és Bochkor - a DBR tájékoztatása szerint - saját lelkesedésből egyébként annyira megfuttatta az alagútkeresztelő kampányt, hogy a 2000 ötletből a 20 közé három saját is bekerült: Lali-Bocsi, Boross-Bochkor, Bumeráng-Frizbi.

A nevekre a főváros honlapján lehet szavazni április 26-ig.

De nem csigázzuk tovább olvasóink kíváncsiságát, Hajdú Péter ezt mondta a zsűri döntése után: "Nehéz volt döntést hozni, elképesztő, hogy ilyen sok embert megmozgatott a játék. Ebből is látszik, hogy az izgalmas ügyekbe nagyon is bevonható a lakosság."

N;
hirdetés
N;