Belföld

Autót ajándékozott a Suzuki-gyár Esztergom polgármesterének

2008. április 15., -

Meggyes Tamás az autót elfogadta, és reményét fejezte ki, hogy a cég továbbra is támogatja Esztergom térségét. Mindez nem vicc, a lekenyerezésről az önkormányzat sajtóosztálya magától számolt be.

Egy négykerék-meghajtású vadiúj Suzukit ajándékozott a Magyar Suzuki Zrt. Meggyes Tamásnak, Esztergom polgármesterének, akinek házát és autóját a múlt héten ismeretlenek felgyújtották.

Kedves olvasó, nem kell izgalomba jönni, most nem tényfeltárunk, az információt maga az önkormányzat sajtóosztálya közölte büszkén velünk és valószínűleg a magyar média egészével:

Az önkormányzat fotója

"Az autót a cég a múlt héten kedden délelőtt ajánlotta fel Esztergom önkormányzatának, néhány órával azután, hogy Meggyes családi házát és szolgálati gépkocsiját ma még ismeretlen tettesek felgyújtották. (...)
Isao Ozawa a formalitásokat nélkülöző átadáson kifejezte együttérzését, és elmondta: a Suzuki mindig is felelősséget vállat Esztergom és környéke gazdasági életének fellendítéséért, a társadalmi szférák támogatásért (...)
Meggyes Tamás megköszönte a vezérigazgatónak a gyors segítséget, kifejezve reményét, hogy a cég hagyományos társadalmi felelősségvállalása más, a korábbiakhoz hasonló módon mutatkozhat meg. Az autó kipróbálása után a polgármester és a vezérigazgató a Városháza Nagytermébe vonultak vissza rövid megbeszélésre."

Nem mennénk bele itten köztársaságunk morális válságának boncolgatásába, hogy a közszolgálat meg a magánérdek, meg a számla nélkül költségelő képviselők, és a többi... - a Turul nem dögkeselyű, hanem vadászrepülő.

Azt azonban nem értjük, hogyha Gyurcsány Ferenc cége, a Motim Zrt. olcsón kaphatja az áramot, Meggyes Tamás pedig Suzukit kap ajándékba a japán gyártól, hova fog vezetni mindez? Melyik cég fog például új nyílászárókat cserélni Kóka János normafai villáján, amit ismeretlenek felgyújtottak? És amikor Józsi bácsi házába belecsap a villám, lesz-e cég, hogy tető alá hozzá Józsi bácsit? És úgy egyáltalán, melyik lesz az a nagyvállalat, amelyik a polgármestert szájában tartva átviszi a szerelmet a túlsó partra?

Ne veszítsük el persze realitásérzékünket! Emlékezzenek vissza, a Kulcsár-ügyön, pontosabban az ország egyik legnagyobb szabású korrupciós botrányának felgöngyölítésén dolgozó Molnár Csaba nyomozótól annak idején azért vették el az ügyet, mert egy tolltartót és egy doboz süteményt fogadott el egy informátorától. Később felmentették, de akkor már mindegy volt: a Kulcsár-ügy megoldatlan maradt.

Remélem önök is érzik az irányokat, hogy jó úton vagyunk, csak tegyük szépen a dolgunkat tovább!

N;
hirdetés
N;