Belföld

Gyurcsány vergődéséről írt az új miniszter

2008. április 29., -

Tökösen bírálta a miniszterelnököt a bársonyszéket kapó független extanácselnök.

Nem kis változás áll be Gyenesei István életében: Magyarország legfiatalabb tanácselnökéből Magyarország legkisebb kormányának önkormányzati minisztere lesz hamarosan.

A nevető harmadiknak például sokkal inkább meg lesz kötve a keze, nem lesz akkora mozgástere, mint arról magányos balátlövőként tavaly októberben az Indexnek áradozott.

Kíváncsian várjuk, mi marad a független, objektív kritikai hangból, amit még idén márciusban is hallatott a blogján, amikor a népszavazás döntése miatt vissza kellett vonni a reformdíjakról szóló törvénymódosítást (A blog sajnos az utóbbi időben nem frissült.).

"Fél órával a hétfői 13 órás kezdés előtt a többség még találgatta lesz-e ma Gyurcsány szendvics. Már mint, hogy két Gyurcsány húszperces között, hat ötperces a napirend előtti vitában. Ma is volt. Miért ne lett volna? Kérdés, hogy volt-e értelme? Bár inkább volt süketek párbeszéde, azért érdemes volt odafigyelni a vergődésre...

Gyurcsány Ferenc vergődött. Csapdát állított saját magának az ír példával és a külföldi sajtóra hivatkozással. Amúgy önvizsgálatra szólította fel mindkét oldalt. Szerintem jobban járna, ha mély lélegzetet véve megtennék a belső pénzügyi átcsoportosítást és előre tekintve folytatnák a reformokat."

Érdemes elolvasni az egész posztot, ahogy a Somogy megyei Ciceró osztja a rétortársakat. Velős, tömör kritikák ezek, amikben olyan apró tűszúrásokat is elhelyezett a Lamperth-verő szerző, mint Semjén Zsolt nevének elipszilonosítása.

N;
hirdetés
N;