Belföld

Szegedet is elcsatolnák Magyarországtól

2006. október 20., -

Bár a választási kampányoknak szerencsére vége, eltűnőben vannak a Csongrád megyei képviselőjelöltek széles mosolyai Szeged utcáiról, a városi járókelést szórakoztatóbbá tévő Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem tűnt el, sőt viccesebb, mint valaha.

A Kovács Gergő fémjelezte utcai művészeti (matricázó, stencilező) mozgalom az őszt apolitikus poénokkal töltötte el - ez szépen nyomon követhető honlapjukon -, de a kormány ellen tiltakozó, az alkotmánycserétől az elcsatolt trianoni részek visszacsatolásáig sok területen érdekelt nemzeti radikálisok megindították bennük a tavasszal bőven áradó politikai humort, íme:


Fotó: MKKP

Az országhatár-átrendezési javaslat szerint Vas, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Zala, Baranya Nógrád, BAZ-, SZSZB- és Hajdú-Bihar megyéktől szabadulna meg az ország, szerencsére a GDP jó részét adó Pest megye és Budapest többé-kevésbé itthon maradna. A szerzők szerénységét tanúsítja, hogy Szeged már Szerbiához kerülne (a térképen pirossal).


Az MKKP Kismagyarországa Gusztev Antal közigazgatási térképén

Érdemes végignézni a párt elmúlt hónapokban készült műveit az űrhajó-megállótól kezdve a rendőröknek szóló graffiti-tanfolyamon át a közlekedési táblák visszavágásáig, és ez csak a jéghegy csúcsa.

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy Szeged és nem Budapest a magyar street art fővárosa.

N;
hirdetés
N;