Belföld

Forradalom helyett szépségversenyen volt Toroczkai László nov. 4-én

2006. november 7., -

Webszerkesztési és némi fordítói feladatot lát el a Miss Carpatica szépségverseny szervezésében a tévéostrom egyik főszereplőjeként elhíresült Toroczkai László, aki november 4-én nem az események középpontjában volt, hanem Mátyásföldön nézte a bikinis lányokat és egy 56-os képkiállítást az Erzsébetligeti Színházban.

A Velvet tudósítói ott voltak a szombati eseményen, ahol némi segítséggel kiszúrták a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetőjét, aki korábban - amikor még nem lehetett tudni, békésen zárul-e a megemlékezéssorozat - azt nyilatkozta, november 4-én Szegeden lesz.


Az MTI korábbi felvételén

"Délután leróttam tisztelemet a 301-es parcellánál, ezzel megtettem a kötelességemet" - nyilatkozta aznapi, privát 56-os programjáról a Kossuth téri tömeget a Szabadság térre vezető egykori szónok, aki vállalja, hogy részt vett az akkori eseményekben, de nem ő irányította őket, és mivel nem írta le élményeit, ahogy Tomcat vagy Budaházy, a rendőrök sem foglalkoztak vele.

"Akármit csinálok, mocskos provokátor vagyok." Toroczkai úgy látja, rászállt a média, amiért légből kapott dolgokat állítanak róla, és több összeesküvés-elmélet is provokátorként vagy a nemzetbiztonság embereként szerepelteti. Ezért már azon se lepődött meg, hogy egyes fórumokban legyávázták viselkedése miatt.

Toroczkai szavaiból kiderült, kiszállt az eseményekből, és így tett a HVIM is, ami tagságának csak egyötöde vett részt a november 4-ei, rendőri intézkedéstől mentes, békés szabad városi vonulásban, amit a Budaházy Baráti Kör indított útjára a Szabadság térről. Toroczkai egy időre kiszállt a forradalomból, mint mondta, Gyurcsányon látszik, hogy nem fog lemondani, annak meg nincs értelme, hogy patakvér folyjon az utcákon.


Bácskai Melitta, a nyertes

A Miss Carpatica azonban - mint mondta - Toroczkai privát szférájába tartozik, civilben webszerkesztéssel és fordítással üti el az időt. Ő a tulajdonosa továbbá a szépségverseny honlapjának is, de a rendezvényen csak megjelent, a lányokat például szegedi kajakosok vezették a színpadra. Az 56-os képkiállítás a szépségversenytől függetlenül kapott helyet a színházban.

Mindenesetre a szépségverseny hagyományőrző szellemiségével egyetért, és nem szeretné, ha országosan ismertté vált hírneve beárnyékolná a szervezőkét. Az, egy szegedi csapat által első alkalommal összegründolt szépségversenyen Kárpát-medencei nemzetiségek lányai méretették meg magukat, végül egy magyar lány, Bácskai Melitta nyert.

N;
hirdetés
N;