Belföld

Kóka rábiciklizett Sólyomra

2006. április 23., -

Két nap alatt kétszer futott bele Sólyom László államfőbe a bicikliző gazdasági miniszter. Kóka szombaton a Critical Mass biciklistüntetésen találkozott a négy markos barátjával tekerő államfővel, vasárnap pedig Sólyom szavazóköre mellett hajtott el.

Biciklivel érte szavazáson Sólyom László köztársasági elnököt Kóka János közlekedési miniszter - jelentette az államfő szavazását megörökítő fotósunk. Sólyom éppen távozóban volt, amikor a bicikliző Kóka lefékezett mellette és üdvözölte.


Üdvözölték egymást...

"Vasárnaponta a Szépvölgyi úton szokott biciklizni?" - érdeklődtünk a minisztertől, aki kérdésünkre elmondta, hogy még soha az életében nem tekert arrafelé. Hétvégente a János-hegyi kilátót szokta célba venni, a hegyet a Zugligeti út-Béla király út-Mátyás király út-Tündérszikla útvonalon közelíti meg.

Mint kiderült, a köztársasági elnökkel is a szokásos útvonalán találkozott, hiszen Sólyom államfő valójában a Zugligeti úti szavazókörben adta le szavazatát. "Rendszeresen a Zugligeti úton biciklizem vasárnaponta" - erősítette meg Kóka.


...és továbbhajtottak.
Huszti István felvételei

"Vicces, de biciklizés közben tegnap is összefutottam a köztársasági elnök úrral a Felvonulási téren, akkor is véletlenül" - mesélt az egyre gyakoribb találkozásokról a gazdasági miniszter. Kóka amúgy megszállott biciklista, a szombati Critical Mass biciklisfelvonulás harmincezer résztvevője láttán úgy érzi, megvan a társadalmi támogatottság a bicikliút-építési programjához.

Kóka az úthálózaton túl biciklibarát munkahelyek építését is fejlesztené, azaz zuhanyzók, biciklitárolók építését is támogatná.

N;
hirdetés
N;