Belföld

Ein Volk, ein Reich, ein Gyurcsány

2006. február 23., -

Magyarországon nem múlhat el kampány nácizás nélkül, már-már hiányérzetünk volt, míg kézbe nem vettük a csütörtöki Magyar Nemzetet.
Nácizott-e Gyurcsány?
 1323
 3152
 86
 108

Az újságban részletet közölnek Gyurcsány Ferenc mostani, és Adolf Hitler harmincas évekbeli plakátjáról. Hitlerén: "Ein Volk, ein Reich, ein Führer". (Egy nép, egy birodalom, egy vezér.) Gyurcsányén: "Van egy ország. Van egy ember. Van egy program."

A Magyar Nemzet szerkesztőinek jó ízlése oly mértékben lett megsértve, hogy a képaláíráson egyformán határolódtak el Hitlertől és Gyurcsánytól: Hitler egykori és Gyurcsány jelenlegi választási plakátja (a jó ízlés jegyében mindkettőből csak részletet közlünk).

Deutsch-Für Tamás rögvest sajtótájékoztatót hívott össze, és azon az emberek megkövetésére szólította fel Gyurcsányt, akikben félelmet és rettegést keltett. Deutsch-Für megvallotta, hogy az emberek, akik azonnal megrettentek a miniszterelnöki szlogentől, tulajdonképpen rokonai voltak, a Deutsch-család olyan tagjai, akik máskor nem nagyon szokták felhívni. A plakátok által előidézett drámai helyzetben viszont azonnal telefonáltak, hogy most tenni kell valamit.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Megkérdeztük a fideszes politikust, hogy mostani felháborodása fogható-e a 2002-eshez, amikor, szintén a kampányban, Orbán Viktor életterezett (Lebensraum) egy jóízűt. Deutsch-Für nem jött zavarba: "Különböző nyelveken egyes szavaknak lehetnek különböző jelentései, de attól még nem kell száműzni egyes szavakat a magyar nyelvből" - mondta.

A kiegyensúlyozottság jegyében Nyakó István MSZP-szóvivőt is megszólaltattuk, aki visszanácizott: "Egy ügyű követelésekkel a Fidesz saját gyengélkedő kommunikációját akarja takargatni. Egy a zászló, egy a tábor jelmondattal kampányolt a Fidesz azután, hogy a hatalomban négy évig kollaborált a magyar szélsőjobboldallal, Csurka István pártjával.

A Pufajkás Turul másik szeme nevet.

N;
hirdetés
N;