Belföld

Konspirálva találkozhattak Gyurcsánnyal a fiatal szocialisták

2007. február 17., -

Szombat délután háromezer fiatal szocialista gyűlt össze/bújt meg az angyalföldi József Attila Művelődési Központban, hogy jól érezzék magukat. A mókáról a kormányfő gondoskodik.

Miként lehet egy lánglelkű ifjú szocialistát fellelkesíteni? Gyurcsány Ferenccel való találkozó ígéretével. Tényleg. Szombaton délután háromezren gyűltek össze az angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A fő attrakció a szocialista miniszterelnök.

Az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal a lehető legóvatosabban hívta az ország minden részéről össze híveit Budapestre. A konspiráció érthető, hiszen a kormányfőt is meghívták. Arra meg kinek van szüksége ebben a felfokozott időszakban, hogy a jobboldal (Fidelitasz?) megzavarják a rendezvényt?

Úgy tudjuk, még azt sem kötötték a meghívottak orrára, hol lesz az esemény, arról csak néhány beavatott tudott, akiknek felügyelete mellett jutottak el a buszok a helyszínre. Vagyis nem pont a helyszínre, mert a konspiráció része az is, hogy a járművek a művháztól valamivel messzebb parkoltak le, majd csoportosan, szinte rohamlépésben jutott el mindenki a helyszínre. A művelődési ház környékéről amúgy az isten sem mondaná meg, hogy egy kisvárosnyi fiatal szocianak+ a miniszterelnök és kísérete, ad otthont, de a környező utcákban meghúzódó rendőri erők gyanakvásra adhatnának okot, ha valakinek szombaton gyanakodni támad kedve.

Mindegy, ha már így összegyűltek, a baloldali fiatalok akár jól is érezhetnék magukat, de nem. Addig ugyanis még a buszról sem engedtek le senkit, amíg a KISZ-táborok házirendjének tónusában a felügyelők, alkoholt, cigarettát - az újságírók, kamerák, fotóriporterek előtt - senki ne fogyasszon. Kell ugyanis a jó kép. Mutatás.

N;
hirdetés
N;