Belföld

Somogy népe nem érdemli meg Csepelit

2006. április 12., -

Bár a választás éjszakáján az Erzsébet téren az Indexszel ambivalens viszonyt ápoló államtitkár-blogger felesége kiküldött tudósítónkat kedvesen megkérte, hogy "ne bántsátok a Gyurit", mégsem és ismét nem mehetünk el szó nélkül az orbitális ámokfutás mellett, amit Csepeli György a rendszeresen vezetett webnaplójában végbevisz.
Már csak azért sem, mert az Államtitkár Úr sem kímél minket mai bejegyzésében: "Politikai államtitkárként viszonylag kevés dolgom volt a médiával. Időnként sorsom műveletlen, rossz külsejű, kóros és káros személyiségjegyekkel megvert senkiházi tévériporterekkel, Index-munkatársakkal hozott össze, akik bornírt és ostoba módon, az ártás szándékával eltelve tényleges mondanivalómat elhallgatva egy-két kiragadott szóra redukálták azt, amit mondtam. Ilyen esetekben azt gondoltam, hogy a véletlen hozott össze ezekkel a rémes figurákkal, s ha szerencsém lett volna, akkor az jelent volna meg a nyilvánosságban, amit ténylegesen mondtam."

Reméljük most szerencséje lesz, ezért csak szó szerint idézzük a blogját - mióta nem ugyanazt a bejegyzést bővítgeti, egész áttekinthetővé vált. Kiragadni így is muszáj, de a szövegösszefüggések az eredetiben bármikor szabadon tanulmányozhatók, sőt, ezt őszintén javasoljuk is az önfeledt percekre vágyó olvasóinknak.

Miután Somogy megye 3. választókörzetében a pedofíl képek birtoklásának gyanújába keveredett helyi szabaddemokrata képviselőjelölt egészségi okokra hivatkozva február végén visszalépett, a beugróként induló SZDSZ-prominens blogjában olyan elmaradott népségként jellemezte választott körzetének lakosságát, akik még a német újraegyesülésről sem hallottak. Megválasztása mellett többek között azzal kampányolt a blogon, hogy "ha a választók azt akarják, hogy ne legyen lovasturizmus, ne jöjjenek golfozók, ne lakjanak konferencia résztvevők a parti szállodákban, ne legyen munkahely, ne legyenek csatornázva az otthonok, haljanak meg a somogyiak egyébként gyógyítható halálokok miatt, akkor persze válasszanak csak helyi jelöltet."

Ezután a felháborodott kommentekre New York-ból reagálva a magyar nemzetkarakterről is kifejtette ékezetmentes, és nyelvtanilag is kihívásokkal küzdő véleményét: "Tezisem lenyege, hogy az uj magyar nemzeti karakter meglepoen regi: az uj tomlobe nem kerult uj bor. Pesszimizmus, ongyulolet, kishituseg, irigyseg, felelosseg elharitasa, otlettelenseg es fantaziatlansag jellemzi a dominans magyar nemzeti karaktert, melynek alapvonasat Moricz annak idejen barbarizmusnak jellemzett."

A választásokat ezek után - annak ellenére, hogy egyetemi hallgatóinak a tavaszi kampány idején vizsgakövetelménnyé tette a körzet helyszíni vizsgálatát - annak rendje és módja szerint elveszítette, körzetében 1239 szavazattal (3,91%) a negyedik helyen végzett a mélyen lenézett helyi jelöltek mögött. Kézenfekvő lett volna a tanulság, hogy a választót nyilvánosan alázni és sértegetni nem nyerő stratégia, de a jelek szerint Gyuri nem tartozik a könnyen tanulók közé. Blogjában így vall a buktáról: "A somogyi 3. választókerület választói a jelek szerint nem tartoznak a könnyen tanulók közé. Kíváncsi vagyok, hogy négy év múlva, amikor ugyanezek a választók majd keresik, de nem találják az utakat, az uszodát, a digitális képzési központot, az öltözőt a sportpályán, visszaolvassák-e majd a kampány idején született blogjaimat."

És hogy a vége még ennél is szebb legyen, két nap múlva hozzáteszi: "Tanulságos példa, hogy Bedegkér választóira szinte semmi hatást nem gyakorolt, hogy busszal felhoztuk az összes bedegkéri gyermeket a Parlamentbe és a Jövő Házába, akik láthatóan kiválóan érezték magukat."

No comment, Gyuri!

N;
hirdetés
N;