Belföld

Hagyó betegsége miatt csúszik a BKV-s játszósarok átadása

2007. november 8., -

"Tájékoztatjuk előfizetőinket, hogy ma 12:30 órakor elmarad a BKV Zrt. ügyfélszolgálatán kialakított gyereksarok átadása a VII. kerületi Akácfa utcában." Ez jelent meg az MTI hírfolyamán nem sokkal a jelzett időpont előtt.

A megnyitón John Emese SZDSZ-es politikus és Regőczi Miklós BKV-s vezérigazgató-helyettes mellett Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek kellett volna ott lenni.

Hagyó Miklós nélkül egy ilyen esemény amúgy is elképzelhetetlen, alig egy év alatt Budapest reprezentációs életének olyan kelléke lett, mint az olló vagy a sóba mártott kenyérhaj.

El tudják képzelni, hogyan állították volna helyre Kádár János síremlékét nélküle? Vagy ki avatta volna fel a Grundot, ha nem ő? Ki nyitotta volna meg a Rákóczi téri palánkkiállítást, ha nincs ő? És ki rendelte volna el, hogy ingyen utazzanak a gyerekek a gyereknapon, ha nem ő, Hagyó Miklós.

És most, az Akácfa utcai játszósarok átadása előtti napon Hagyó Miklós teste jelezte: ideje megpihenni egy kicsit, nem lehet ilyen ütemben átadni a város zegzugait.

Hagyó Miklós megbetegedett, elkapta egy keményebb nátha, ezért maradt el a játszósarok átadása.

Ha már kibírták a kölykök azt a néhány évtizedet játszósarok nélkül, amíg szüleik a szánalmas panaszügyeiket intézik az ügyfélszolgálaton, akkor most már igazán megvárhatják Hagyó Miklós felépülését is. Ezúton kívánunk jobbulást, szerintünk fel kellett volna húzni az a cipzárt az október 23. előtti virágültetésen.

Hagyó Miklós itt még egészségesen

Miért nem megy Hagyó nélkül?

A főváros közműcégeinél és a Főpolgármesteri Hivatalban a közelmúltban kezdték el a játszósarkok kialakítását. Kis asztalok, székek, pelenkázók, néhány játék, körülbelül százezer forintos beruházás. Megkérdeztük John Emesét, a Fővárosi Önkormányzat oktatási bizottságának alelnökét, hogy miért nem lehetett Hagyó Miklós nélkül átadni a játszósarkot. Szerinte nélkülözhetetlen az a publicitás, amit Hagyó személye jelent. Egy hivatalos megnyitó ösztönzőleg hathat más cégekre is. A közeljövőben az egészségügyi intézményeket keresi meg a főváros játszósarkok kialakítására.

N;
hirdetés
N;