Belföld

Megtaláltuk Gyurcsány Szent Ilona-szigetét Kötcsén

2008. június 18., -

Újabb ingatlannal bővül a Gyurcsány-család portfóliója a napokban. Dobrev Klára ugyanis egy kötcsei telket és rajta épületeket tesz magáévá. A különös esemény találgatások ezreit indította útjára.

A miniszterelnök feleségének kötcsei ingatlanvásárlása valamennyiünk érdeklődését felkeltette, nemcsak Budai Gyula Magosz vezetőjéét, aki szombaton sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet számára különös dolgokra az ingatlanvásárlással kapcsolatban. Például a 17,2 milliós vételárat említette, ami szerinte az egyébként milliárdos miniszterelnök feleségétől mégis csak szokatlan ár.

A fideszes politikus arra is rávilágított, hogy ennyiért a környékbeliek nem tudják megvásárolni az ingatlant, ami amúgy szerinte csak 2-3 millió forintot ér. Ezek után jogosan merült fel bennünk, hogy nem hülyeség-e egy ennyit érő ingatlanért 17,2 millió forintot kiadni.

Hogy megtudjuk, a helyszínre siettünk. Budapest-Kötcse 140 kilométer, autópályán, és ahogy Kőröshegy lélektanilag megviselő drágaságú, de gyönyörű viaduktja felé haladtunk, az is eszünkbe jutott, vajon milyen összefüggés van a viadukt és a tőle alig néhány kilométerre fekvő Gyurcsány telek között. (A híd egyébként Dobrev Klára egyik kedvenc építménye.) Ezekehez a gondolatokhoz újabbakat tesz hozzá Kötcsén a polgármester, aki emberemlékezet óta betölti ezt a posztot a külső-somogyi dombvidéki zsákfaluban. A polgármester jókedélyű ember, nevetve meséli, hogy ő már azt is hallotta, Gyurcsányék 1000 hektárt megvásároltak a környéken, pedig nem is.

Dobrev Klára a napokban írja alá az ingatlanra a szerződést, ami onnan is tudható, hogy a faluban élők tájékoztatására a községháza hiredtőtábláján is olvashatni. A falu határától 100 méterre, egy völgykanyarban meghúzódó ingatlanra a kért áron még senki sem jelentkezett. Mint az a kifüggesztett hirdetményből kiolvasható, ha nincs más jelentkező az elővételi joggal rendelkező falusiak közül, 24-én megkötik a szerződést. És tényleg, az üzletről minden tudható.

"De nem irreális-e 17 milliót adni egy 2 milliós területért?" - kérdezzük, de a polgármester csak legyint erre, és azt mondja, hogy Budai becsléséből az következik, hogy "Budai úr életében még nem járt a Balatontól 10 kilométerre fekvő dimbes-dombos faluban". Külföldiek már régóta vásárolnak a környéken, és mindez valóban felviszi az ingatlanok árát, ami a helyieknek nem jó, csak azoknak, akik a házukat eladják.

A volt kötcsei kempinget is már három éve árulták az örökösei annak a férfinak, aki évtizedeken keresztül üzemeltette azt. A régi szép időkben a kempinget holland, német és dán turisták tömegei keresték fel, de aztán elmaradoztak.

Megtudtuk, hogy a budapesti örökösök eleinte 20 millióból egy tapodtat sem engedtek, aztán évek során mégis, és a harmadik vevőnek, Dobrev Klárának már nem tudtak ellenállni. Gyurcsányné ingatlanpanamája már csak olyan, hogy a gazdagok akkor vásárolnak és annyiért, amikor és amennyiért akarnak. Ha ehhez hozzátesszük, hogy az ingatlant meglátni és megszeretni Gyurcsány Ferencben zajlott le, aki a balatonőszödi kormányüdülőből reggelente arra futott, és így vette észre a kerítésen lógó eladó táblát, máris az Igazából szerelem című film második részének egyik jelenetében érezzük magunkat.

Visszafelé jövet beültünk egy pár percre a kocsmába, ahol először azt tudtuk meg, hogy Gyurcsányt sokan nem szeretik, de ha jól viseli magát, a kocsmában szívesen látják, és kaptunk egy bónusz pletykát is. A miniszterelnök mindig csak odafelé futott, visszafelé már az őrezred vitte kocsival. Ha leköltözik az egyelőre inkább dzsungelnek tűnő ingatlanba, a Balaton felé is megpróbálhatja.

N;
hirdetés
N;