Belföld

Mikola mintha hájjal kenegette volna a szcientológusokat

2007. április 3., -

Egy jó kis szektázással váratlan sikert aratott Mikola István a Szcientológiai Egyházban. Még szabódtak is, hogy ennyire azért nem kéne őket feldicsérni.

Április elseje a Fidesznél az idén a tréfamentes Fekete Vasárnap fedőnevet kapta. Ennek megfelelően a párt főorvosa is gyászos hangvételt ütött meg. A témakör minden idők legnagyobb kórházrombolása volt, amiért Mikola István természetesen a kormányt tette felelőssé, csakhogy ott a Lipót is, ami különleges eset. Ott a padlóra küldés, a megszüntetés, a bezárás és az eladás egy szövetségessel koprodukcióban zajlik. A kormány partnere pedig nem más, mint "egy nagy, globális, fenyegető áramlat", "egy szekta".

Rátennék a kezüket a Lipótra

Az egykori miniszterelnökhelyettes-jelölt nem is kertelt, hanem kimondta, a Szcientológiai Egyház "globális támadást" intézett a pszichiátriai szakma ellen, és a rohammal a Lipótot is be akarja kebelezni, ezért egy azonnali intézkedéscsomagot, ombudsmani és nemzetbiztonsági vizsgálat indítását, valamint a parlament emberi jogi bizottsága rendkívüli ülésének összehívását javasolta. Mikola feleségével együtt személyesen is kivonult az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézethez, hogy jelenlétével erősítse az ellenállást.

A szcientológusok, akik egyébként néhány nappal korábban szintén demonstráltak egyet az OPNI előtt a gyermekpszichiátria ellen, megelégedéssel vették tudomásul Mikola vádjait. A mentális betegségek intézeti kezelése ellen változatos eszköztárral háborúzó egyház egyik képviselője kifejezetten hízelgőnek találta, hogy a fideszes politikus szerint ők be tudnák záratni az OPNI-t. Lenkei Gábor, egy szcientlógus orvos a Független Hírügynökség riporterén keresztül azzal nyugtatta az izgulókat, hogy sajnálkozott egy sort: ekkora hatást még nem tudnak elérni, de ha Mikolának vannak bizonyítékai, azt feltétlen mutassa be, mert nagy dicsőségére válna a szcientológusoknak.

N;
hirdetés
N;