Belföld

Orbán Viktor busza mozgássérültként parkolt

2008. február 19., -

A Fidesz elnökének kampánybusza országjáró körútja első napján egy mozgássérülteknek fenntartott parkolóban állt meg Tatabányán. A Fidesz szerint a tatabányai szervezők mondták, hogy oda álljon az autó.

Egy olvasónk elektronikus levélben értesítette a szociális népszavazás miatt egyre izgatottabb Turult: Orbán Viktor autója furcsa helyen parkolt Tatabányán. (A madár különös érdeklődéssel tekint mindenre, ami Tatabányán történik, hiszen a város felett bronzba öntött rokona figyel.)

Az olvasónk által készített fotón jól látszik, hogy a Fidesz elnökének kisbusza egy mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt. A kék piktogrammal jelölt helyre Orbán országjárásának első napján sikerült beállni.

A Fidesz sajtósainak komoly fejtörést okozott, mit válaszoljanak a Turulnak. Végül úgy döntöttek, hogy a párt honlapján reagálnak. E cikk megjelenése előtt már olvasható is volt ez a közlemény:

"A fidesz.hu az esettel kapcsolatban megkereste az utazó stáb sajtófőnökét, Szabó Edinát, aki elmondta, hogy az egyik tatabányai nyugdíjasotthon előtt - a szervezők jelzésére - valóban egy ilyen helyen várakozott a helyszínre utasok nélkül érkező gépkocsi, amint azonban az autó vezetője észlelte a helyzetet, azonnal más parkolóhelyre állt át. Természetesen nem helyes, hogy - ha csak rövid időre is, de - a gépkocsi elfoglalta a mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyet. Köszönjük, hogy az Index felhívta figyelmünket az esetre."

A Pufajkás Turul elégedetten nyugtázta a közleményt, médiareferense ugyanakkor síkra szállt a KRESZ feltétlen tisztelete mellett.

N;
hirdetés
N;