Belföld

Gyurcsány nyíltan Neónak vagy Jézusnak képzeli magát

2007. szeptember 5., -

Végül is, ha úgy nézzük, logikus volt, hiszen hová forduljon az ember pártelnök miniszterelnök, ha a választók jellemzően nem vadulnak érte, igazán a saját pártjában sem bízhat, a retorikai lendület viszont az égig röptetné? Ráadásul a túloldalon ott somolyog a Baloldal Sith Lordja. Hát hová máshová forduljon, mint a világűrhöz, vagy a Másik Valósághoz, esetleg mindkettőhöz. Gyurcsány miniszterelnök, a legendás taktikus úgy érezte, hogy Pekingben itt az alkalom a nyitásra a csillaghajók, teleportáló kabinok, virtuális csataterek és mutáns nindzsa teknőcök felé. Ha a választók veszik a jelzést, hogy ennél korszerűbbnek képtelenség lenni, az talán végképp semmissé teszi a Baloldal Tizenöt Kilót Hízott Nemezisének fenyegetését. A Turul legalábbis csak így tudja magyarázni az a hivatalos fotót, amit az MTI közölt a népes pereputtyával Kínában turnézó Gyurcsány Ferencről, Klára Asszonyról, a tolmácsukról és a bal oldalon látható figuráról, aki vagy Yoda mester, vagy ET, vagy Farkasházy Tivadar.

(update 1.: A legtöbb tippelő szerint a kis figura Benda László újságíró, aki Chrudinák utóda volt a Panomrámában.)

Politológiai és marketingszempontból először Gyurcsányné Dobrev "Klára asszony" Klárát érdemes szemügyre venni (ő a balra látható nagyobbik figura a fentebbi képen).

Vajon mit akar üzenni a vájt szemű választóknak azzal, hogy meglepő új fazonját egyértelműen Bebopról, a Tini Nindzsa Teknőcök tökfej, de annál erősebb vaddisznó-ember mutánsáról koppintotta? Hogy egy európai értelemben vett baloldalival nem lehet kukoricázni? Következik-e valami a modern, ideológiamentes néppártiságra nézve a First Lady újszerű fej-felsőtest-arányaiból? Azaz miért szélesebb a válla jó arasznyival a Feriénél?

Megválaszolatlan kérdések özöne, amit csak dagaszt Ferenc cyberbérgyilkos kinézete, amint éppen egy 300 forintos lakossági hozzájárulásokból épülő rendszerközi űrhajóra mutat. Ez lenne az a fegyver, ami a lakosságot ámulatba ejtve katapultálja Gál J. Zoltánt a kisbolygók övezetéig? Vagy tényleg azt képzeli, hogy ő Neo-Jézus? MSZP-közeli forrásaink szerint nincs kizárva, hogy Feri a választási ciklus félidejében feltámassza Schalkhammer Antalt.

A Turul meg nem erősített információi szerint a következő hónapok magyarországi belpolitikáját mégis inkább a Star Trek-es motívumok fogják uralni, nem lenne meglepő például, ha a fotóból kiindulva Lamperth Mónika helyét egy android venné át. A Magyar Gárdát pedig cseles paragrafusok helyett koncentrált protonbombázással semlegesítenék.

A kép nyilvánvalóan paradigmaváltást jelent a magyar kül- és belpolitikában. Ennek megfelelően megkérnénk minden Photoshop-képes olvasónkat, hogy készítsék el a saját, finoman módosított verziójukat a fotó igazi, mélyebb jelentéséről. Bátorításként nézzék meg etele versenyművét, aztán küldjék a sajátjukat a erre a címre!

N;
hirdetés
N;