Belföld

Sub Bass elhatárolódik a Fiatal Baloldaltól

2006. április 5., -

A gyulafirátóti rapper szomorúan értesült arról, hogy a Fiatal Baloldal kampánydallá alakította 4 ütem című számát, és közölte: az átdolgozáshoz semmi köze nincs.

"Szomorúan vettem tudomásul, hogy manapság a politikusoknak már mindent lehet. Ha egy zenész egy másik zeneművet szeretne feldolgozni, akkor őrületes procedúrán kell átküzdenie magát, mire végre, talán engedélyt kap. Pont ezért találom furcsának, hogy egy politikai szervezet, engedély és jóváhagyás nélkül kampánydallá alakította a 4 ütem című dalomat, hogy a véghajrájában felhasználja! Ebben a pár sorban szeretnék elhatárolódni tőlük, hiszen pont nekik kellene példát mutatni, nem jogszabályokat áthágni. Az átdolgozáshoz semmi közöm sincs, így mindenkit kérek, ne gondolja túl a dolgokat. Ha tényleg egy szabad országban élünk, akkor hadd tartsam a döntésemet a szavazófülke "függönnyel elhatárolt egy négyzetméterén" belül!" - írja szerdai közleményében Subb Bass Monster.

A számot a Fiatal Baloldal (FIB) mutatta be hétfőn, első "politikai hiphopelőadásán". Az előadáson a fiatal szocialisták egy videoklipet játszottak le, ami "multimédiás eszközökkel hívja fel a figyelmet a nagyobbik ellenzéki párt kampányának valódi arcára". A FIB negatív kampányának legújabb darabja a Vernarancs.info címen található. Komássy Ákos FIB-elnök a bemutatón elmondta, hogy a szöveget és a zenét a szervezet "aktivistái" készítették. "Az MSZP-s aktivisták nagy becsben tarthatják Sub Bass Monstert, mert a dal pofátlan nyúlása a rapper 4 Ütem c. áthallásos slágerének, csak itt a refrén az "ígér, megnyer, elfelejt, mosolyog". A szövegre adunk egy 3-ast, a zene viszont csak 2-est érdemel." - írta a Turul hétfői tudósításában.

Sub Bass Monster, azaz Máté Szabolcs csak tőlünk értesült arról, hogy Komássy Ákos FIB-elnököt az éjjel súlyos baleset érte, "sajnálom mint embert, bár nem ismerem személyesen" - mondta a zenész.

N;
hirdetés
N;