Belföld

Ha Demcsák nem, akkor ki?

2007. március 27., -

Az nem lehet, hogy örökkön-örökké Gál Junior Zoltán vigye a kormány szavát. Vagy lehet? Ha az elmúlt öt évben nem vált be senki, most meg a kasztinggal van baj, akkor nincs más hátra, olvasóinknak kell kiválasztaniuk a legalkalmasabb jelöltet.

Nekünk hirtelen hat inkább vagy kevésbé alkalmas személy neve jutott eszünkbe.

Először is itt van maga Gál J. Az újságíróként a Népszabadság, a Magyar Hírlap és a Népszava emlőin nevelkedett, közepesen ifjú politikus egyáltalán nem tehetségtelen, van benne lendület bőven, és agresszivitásnak sincs híján, nála különbül még soha senki nem tudta alázni az ellenséges sajtó munkatársait a szóvivői tájékoztatókon.

Ki legyen a kormányszóvivő?
 4385
 527
 263
 965
 1881
 568
 1700

Aztán miért ne lehetne Demcsák Zsuzsa? Minden keresztvizet leszedtek már róla, ott áll pőrén és büszkén, titkai nincsenek. Az mégse járja, hogy mínuszos teljesítménnyel ő döntse meg Havas Henrik rekordját, akinek hat nap jutott a Horn-kormány idején.

Apropó, Havasnak is kellene adni még egy esélyt. Az arca neki is nagy, az önbizalma neki is végtelen. Ráadásul tévés személyiség, és az ilyeneket szeretni látszik a kormány. Kár, hogy koros már, mint az országút, ezért nem mutatna jól a csapatképen.

Ha már a téveseknél tartunk, szóba jöhet egy másik Mokka-vezető. Jakupcsek Gabriella mintha azt mondta volna hétfőn, hogy lehetne ezt jól is csinálni. Mi lenne, ha megmutathatná, hogyan? Ráadásul nő ő, tehát Havassal ellentétben passzolna a tablóra. 2004-ben egyszer már fel is kérték, akkor nem vállalta. De hát tempora mutantur, ahogy a spanyolok mondják.

És ott van Borókai Gábor, aki rekorder, miként Havas, csak vele nem végződik, hanem kezdődik a lista. Képes volt egy teljes ciklust végigcsinálni az Orbán-kormány idején, amire senki másnak sansza sem volt soha. Ráadásul feszt vigyorog, ami vészterhes intézkedések kommunikálásakor előny. Igaz, ottragadt a másik oldalon, de hátha sikerülne átrángatni.

De a legeslegjobb jelölt – elnézést, hogy befolyásolni próbáljuk Önöket – nem más, mint Gréczy Zsolt, aki amúgy is Gyurcsány miniszterelnök kommunikációs főtanácsadója, és akit amúgy is emlegettek már a jelöltek közt. A Népszabadság aranytollú kolumnistája, az ATV csintalansándora, az Időkerék, az Omega együttes, a Szabó István-filmek és az 56 csepp vér sajtófőnöke igazi reneszánsz ember. Ő az utolsó polihisztor. Munkabírása határtalan, kapcsolatteremtő képességei felülmúlhatatlanok, fantáziája fékezhetetlen. Ráadásul – és ez az, aminek el kell döntenie a kérdést, ez az, amivel szemben már nincsenek érvényes érvek – Gréczy Zsolt írta a Bye-bye, Szása! című öröksláger szövegét. Ugye, hogy?

Szavazzanak! Most!

N;
hirdetés
N;