Belföld

Tarlós István válthatja Gyurcsányt

2007. október 10., -

A közvetlen stílusú politikus a legnagyobb esélyes. Vagy Varga Mihály? Vagy Matolcsy György? Vagy mégis Orbán Viktor?

A Fidesz-vezetés legbelső köreivel köztudottan baráti kapcsolatokat ápoló Népszava mai számának 3. oldalán - suttyomban, hajtás alatt - hozza a brékinget: az ellenzéki pártnak nem Orbán Viktor lesz a miniszterelnök-jelöltje 2010-ben, hanem Tarlós "Leverem A Szemüvegedet És Rá Is Ugrok" István.

A többciklusos III. kerületi polgármesterből bukott főpolgármester-jelöltté, fővárosi frakcióvezetővé, majd népszavazási kampányfőnökké avanzsált politikus további emelkedése mellett számos érv szól. Először is, hogy párton kívüli, közvetlen a stílusa, és képes elhozni az új többség szavazatait. Másodszor, hogy Orbán Viktor köztársasági elnök szeretne lenni, mert Sólyom László nem elég jó a jobboldalnak.

Mielőtt azonban az olvasó elégedetten nyugtázná, milyen pompás, hogy máris tudja, mi lesz két és fél év múlva, maga a szenzációt közhírré tevő újság bizonytalanítja el. Hiszen azt írják, más is lehet befutó. Például Matolcsy György. Vagy Varga Mihály. Vagy pedig - bizony, bizony - Orbán Viktor. Csupa rejtély a jövő.

N;
hirdetés
N;