Belföld

Golfütőt kapott a tulkozó Tarlós

2006. szeptember 11., -

Golfütőt ajándékozott a Fidesz a KDNP és a Jobbik által támogatott, önmagát ugyanakkor függetlenként aposztrofáló Tarlós Istvánnak az MDF fővárosi elnöke, azt javasolva a most még Óbuda polgármestereként ténykedő városvezetőnek, feles energiáit golfozással üsse el, ne szemüveg leveréssel fenyegetőzzön.

Az események után kullogva, kissé megkésve reagált a Magyar Demokrata Fórum Tarlós István óbudai polgármester egy néhány héttel ezelőtt, nagy figyelmet kapott közjátékára Tarlós egy július végi képviselő-testületi ülésen az Eurocenter melletti terület hasznosításáról szóló vitában egyebek mellett tuloknak nevezte MDF-es képviselőtársát, Szénási Jánost, és a vita hevében azzal fenyegette meg a helyi politikust, hogy leveri a szemüvegét, majd még rá is tapos.

Az MDF budapesti elnöke hetekkel a botrány elülése után golfütőt ajándékozott Tarlósnak, hogy a polgármesternek legyen mivel levezetnie feles energiáit azon a golfpályán, amelyet a óbudai képviselő-testület az MDF szerint a piaci árnál alacsonyabb díjért adott bérbe, jelentette az MTI. Almássy az óbudai polgármesteri hivatal előtt azt mondta, Tarlós az aspiráns idegessége nem ok nélküli, mert egy önkormányzati ingatlan-bérbeadási ügy körül visszásságok fedezhetők fel.

Az MDF-es politikus Tarlós Istvánnak nem tudta személyesen átadni a golfütőt. A sporteszközt helyette a hivatal jegyzője, Sárádi Kálmánné vette át, aki ezt követően azonnal ajtót mutatott az országgyűlési képviselőnek.

"Golfütő helyett inkább az MDF pártingatlanja után fizetendő használati díjakat hozza Almássy úr, az sokkal megkapóbb lenne" - így reagált Tarlós István a sajtótájékoztatót követően az MTI-nek adott nyilatkozatában. Arra hívta fel a figyelmet, hogy polgármesterként éppen ő maga függesztette fel az MDF által kifogásolt képviselő-testületi döntést.

"Sajnálom, hogy az MDF az utóbbi időben nem először hazugságban marad", és Demszky Gábornak asszisztálva alattomos csúsztatásokkal próbálkozik, fogalmazott Tarlós István. Nézeteltérésem Szénási Jánossal nem abban az ügyben támadt, amelyet Almássy Kornél említett - jegyezte meg. Tarlós István furcsának mondta az MDF támadását annak fényében, hogy a párt, elmondása szerint, másfél éve jogcím nélkül használja óbudai pártingatlanát.

N;
hirdetés
N;