Belföld

Veres János elsötétítette a Hír Tv-t

2006. december 19., -

Az biztos, hogy Veres János feje érintkezett a Hír Tv kamerájával, a kép elsötétült, a pénzügyminiszter haja kitakarta a parlament delegációs termét.

Már megint egy félmunka, amiben a politikai hovatartozás dönti el, hogy ki mit lát a képen. Nincs ugyanis hőkölés, látványos hátraesés, se fájdalmas nyögés, a potenciális közönség mit sem sejtve egészen másra figyel, miközben az esemény megtörténik. Ráadásul a kép se rezdült meg, amikor a pénzügyminiszter feje szokatlanul közel került a Hír Tv kamerájához . Erről előreláthatólag itt vita lesz.


Sőt már van. Mindkét fél másként magyarázza, hogy miért sötétült el hétfőn a parlament ülésterme, amikor a jobboldali tévé stábja szemből követte Veres Jánost, amint távozni készül a Kósa Lajos által összehívott önkormányzati csúcsról, a miniszter haja pedig egy pillanatra kitakarta a teljes látómezőt. Kérdés nem volt a tárcavezetőhöz, Császár Attila csak később ocsúdva kommentálja az esetet. A Hír Tv szájtjának vezető anyaga lett, hogy a pénzügyminiszter lefejelte az objektívet. Veres János magyar hangja, Pichler Ferenc sajtófőnök viszont azt állítja a hajas fejbőrét métereken át előreszegve közlekedő fönökéről, hogy hozzá sem ért a kamerához, valójában semmi sem történt az ülésteremben.

A véleménynyilvánítás szabad.

Zidánság?
 5030
 1534

Az esetlegesen kevésbé pártszerű döntéshez még azért elmondjuk, hogy a fejelés (keresőszó: headbutting) hatékony önvédelmi eszköz, de valahogy, talán érdemtelenül nem tartozik az elismert műfajok közé. Előnye, hogy az alkalmazó a homlok kemény csontjával a szembenálló kevésbé strapabíró arcrészeire hirtelen ütést mér, amitől az többnyire erősen vérezni kezd, és gyorsan lezárja a konfliktust. A filmipar csak a brutálisabb alkotásokban veszi be a test-test elleni akciók közé. Egyelőre az sem egyértelmű, az EU-s országok között csúccsá redukálódott VB-döntő történései mennyit változtattak a megítélésén. Egyenes közvetítésben látta néhány milliárd ember, amikor egy francia állampolgár fejeléssel leterít egy olaszt. Marco Materazzi tényleg elszállt, de Zinedine Zidane nem lett igazán hős. Van véletlen fejelés is. A figyelmetlenségből elkövetett kamerás headbutt viszont mindenkinek fáj.

N;
hirdetés
N;