Belföld

Magyar Gárda ismerősnek jelölt

2007. augusztus 25., -

Már létezik a Magyar Gárda iwiw-es adatlapja, amely szerint a szervezetnek 14750 ismerőse van. Ez valószínűleg nem mind támogatót jelent, mert az ismerősök listáján ott van a Mikulás, a 95-ös autóbusz, a Csillaghegyi tapétabolt, a Bulizós csajszikák, a Fiatal Alkeszok Szövetsége, de jónéhány gimnázium, általános iskola, város és megye is.

Neme: férfi (mi más?). Családi állapot: egyedülálló. Anyanyelve: magyar. Beszélt nyelvek: magyar. iWiW ismerősök száma: 14750 – olvasható az iwiw közösségi oldalon a Magyar Gárda adatlapján.

A wiw-en – elvileg - ismerősök jelölik vissza egymást. Tudjuk, hogy sokan mindent és mindenkit bejelölnek, csak hogy ismerőseik számát növeljék. Tudjuk azt is, hogy az ismeretség semmit nem jelent, még csak azt sem, hogy valaki ezzel támogatását fejezi ki (vagy mégis?). Érdemes átböngészni, ki tartotta fontosnak, hogy megnyomja a Magyar Gárda esetében az ismerem gombot.

Aki a sexet szereti

Az alapos böngészést lehetetlenné tette, hogy a milliárdos áron elkelt iwiw honlapja ma is tetülassúsággal üzemel és folyamatosan hibát jelez, leáll és kilép a rendszerből. A 14750 ismerős tüzetes átböngészésére valószínűleg egy hét és nagy adag nyugtató sem lenne elég.

Lássuk tehát a Magyar Gárda ismerőseit véletlenszerűen. A 14750 ismerősnél jóval többről lehet szó, ugyanis nagyon sok gyűjtőoldal kattintotta vissza a gárdát vagy a gárda őket. Azt persze nem tudjuk, hogy ezek gazdái honnan veszik a felhatalmazást ahhoz, hogy csoportjaik nevében bárkit bejelölgessenek.

A Hungarista Mozgalom iwiw-es adatlapjához csatlakozók valószínűleg nem tiltakoznak az ellen, hogy ismerősük lett a Magyar Gárda. De mi van a Dilikokárdások klubjával, a Fiatal Alkeszok Szövetségével, A Németországban élő magyarokkal és az Aki a sexet szereti tagjaival.

Valószínűleg nem lesz gond az utánpótlással, az ismerősök között ott van a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, a pécsi Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és a Leőwey Klára Gimnázium, a gödi Piarista Szakiskola, Gimnázium és Kollégium, az egri Balassi Bálint Általános Iskola és még jónéhány tanintézmény.

Nagyon sok város és megyei adatlap is látható a Magyar Gárda ismerőse között.Ezeket az adatlapokat általában magánszemélyek hozták létre, de valószínűleg jónéhányan kikérnék maguknak, hogy valaki a nevükben (is) gyarapítja a Magyar Gárda ismerőseinek számát.

"Egy nemzeti érzelmű kisebbségi magyar vagyok"

Elkészültek a megyei szimpatizánsok (helyőrségek?) külön magyar gárdás iwiw-es oldalai is, így Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Veszprém és Fejér megyében már számíthat támogatásra az alakulat.

A „fekete sereg” életközeli imidzsén valószínűleg javít, hogy ismerősei között ott van Miss Party Cicus, teljes nevén ?00000A ?°? ?Miss Party Cicus ?°? ™ * [???Partycica®?*?*? Buli macska?®???], a Bulizós csajszikák, a Legyél gazdag klub, a Gold Sex Shop Webáruház, a Csillaghegyi tapétabolt és A 95-ös autóbusz is.

Szerepel az ismerősök között a kecskeméti illetőségű Magyarország Felemelkedéséért nevű szervezet (?) lapja is, amely zárójelben a „Fidesz-Fidelitász-Jobbik”-ot tünteti fel a jobb érthetőség kedvéért. Ez minden bizonnyal nem a pártok hivatalos adatlapja, már csak azért sem mert a Fidelitas nevét nem sikerült helyesen leírni. Ennek az adatlapnak a gazdája azt a kérdést is felteszi Gyurcsány Ferencre utalva: „Nincs valami jó szeretek a kiírtásához?”

A Magyar Gárda ismerősei között sok magánszemély is szerepel. Egyikük önvallomása így szól: „Egy nemzeti érzelmű kisebbségi magyar vagyok Magyarországon, aki arra tette fel az életét, hogy belátható időn belül a többséghez tartozzon az érzelmei és beállítottsága megváltoztatása nélkül.”

Mint tudjuk, a Magyar Gárda nemes céljai között a parlagfűírtás és a hadisírok gondozása is szerepel. Lesz feladatuk. Ismerőseik között ott van a Magyarországi Zsidó Temetőkért Alapítvány is.

A Mazsit már nem ismerős

A cikk megjelenése után a Magyarországi Zsidó Temetőkért Alapítvány (Mazsit) törölte ismerősei közül a Magyar Gárdát, közölte az Indexszel Oblath András elnök. "A Magyar Gárda körülbelül 2 hónappal ezelőtt, mint a magyarságot, a régmúltat ápoló szervezet bejelölte az alapítványt. Ebbe a képbe a mi alapítványunk is belepasszol, hiszen a régen (50-60-100) éve nem használt temetőket próbáljuk rendbe tenni. Mivel ők jelöltek minket, úgy gondoltuk, ha egy jobboldali szervezet bejelöl egy zsidó szervezetet és felvállal, az az ő dolga és nem biztos, hogy rosszat akar. Belátjuk, tévedtünk" - írta levelében Oblath András.

N;
hirdetés
N;