A Fidesz cégügyeiről faggatná Veres Jánost

2007.10.18. 16:20
Az ellenzék azt követeli, hogy a Veres János a Parlament költségvetési bizottsága előtt adjon számot a törvénytelenül megszerzett 55 milliós áfavisszatérítésről, annak állítólagos visszatérítéséről.

Veres János meghallgatását kezdeményezik az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes tagjai. Az ellenzéki honatyák a pénzügyminiszter korábbi cégügyeit firtatnák.

A fideszes Balsai István a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent lapinformációkra hivatkozva közölte: a hírek szerint Veres János egykori cége nem önként szolgáltatta vissza a hatóságoknak a törvénytelenül megszerzett 55 millió forintos áfavisszatérítést.

Az ellenzéki politikus szerint a meghallgatás során azt szeretnék tisztázni, mi is történt az ügyben érintett céggel az 1990-es évek elején, amikor annak Veres János tulajdonosa és ügyvezetője volt, és további információkat akarnak kapni a jogtalanul visszaigényelt 55 millió forintos áfa sorsáról is. (Korábban Veres azt mondta: ez a pénz visszakerült az államhoz visszakerült.)

Mert, mondta Balsai István (szintén lapinformációkat citálva), a nyíregyházi cégbíróságon nincs nyoma a Veres János és Kabai Károly által jegyzett cég 1992-es mérlegének.