Áder találkozót kért Medgyessytől

2004.08.31. 12:13
Személyes találkozót kér Medgyessy Péterhez címzett nyílt levelében Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. Áder szerint a miniszterelnök akkor távozhat "emelt fővel és nyugodt lelkiismerettel", ha az SZDSZ-szel kapcsolatban megfogalmazott állításait megalapozó tények nyilvánosságra kerültnek.
"Ahhoz, hogy emelt fővel és nyugodt lelkiismerettel adhassa át utódjának az ország irányítását, elengedhetetlenül szükséges, hogy feltárja, milyen korrupciós ügyei vannak koalíciós partnerének" - írta a lemondott miniszterelnöknek címzett nyílt levelében Áder János.

Azt sejtette

A kedden közzé tette írásban a Fidesz frakcióvezetője azt kéri Medgyessy Pétertől, hogy még a héten biztosítson számára egy személyes találkozót annak érdekében, hogy "az Ön által megfogalmazott állításokat megalapozó tények mihamarabb a nyilvánosság elé kerüljenek". Áder levelében úgy fogalmaz, hogy a "kormányválságba, végül kormányváltásba torkolló koalíciós pamflet" elterelte a figyelmet az SZDSZ-es politikusok augusztusban nagy figyelmet kapott "zavaros ügyeiről". A fideszes politkus szerint viszont éppen Medgyessy két interjúja miatt irányult ismét a média figyelme a koalíció partner felé, amelyről a távozó miniszterelnök "azt sejttette, hogy hivatalából adódóan többet tud", mint ami a nyilvánosság számára ismertté vált. Az ország megítélése szempontjából és "honfitársaink megnyugtatása érdekében" fontos tisztázni, mi történik a kormány háza táján - áll Áder levelében.

A kormányszóvivői irodán az Index kérdésére egyelőre nem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy Medgyessy fogadja-e az ellenzéki politikust.