Adóemeléssel és államosítással fenyeget az MSZP

2004.11.26. 14:30
Államosítást továbbá adó- és járulékemelést ígér az MSZP arra az esetre, ha nem az ő, hanem az ellenzék kampánya lesz sikeres, és az érvényes népszavazáson a kettős állampolgárság bevezetését és a kórházprivatizáció megszűntetését támogatják többen. A jövő hét végén népszavazás.
Az MSZP szerint nem pusztán lelki kérdés a magyar állampolgársággal járó szociális és egészségügyi juttatások finanszírozása, mivel a családok mindennapi megélhetését befolyásolja, jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP országos elnökségének tagja pénteken.

Adó- és járulékemelés

Újabb két kérdés
A szocialista párt által csütörtökön indított sms-kampány pénteki két kérdése: Ön szerint pusztán lelki kérdés a magyar állampolgársággal együtt járó szociális és egészségügyi juttatások finanszírozása? Szeretné-e a háziorvosi praxisok visszaállamosítását?
Ha a népszavazáson az igenek győznek, akkor az egészségügyben, a szociális területen és a nyugdíjbiztosításban jelentkező többletköltségeket, az állam csak adó- és járulékemeléssel tudja biztosítani, mondta az elnökség tagja, aki egyben az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára is.

Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kórházprivatizációval kapcsolatos népszavazási kérdésre adott "igenek" győzelme esetén meg kell semmisíteni azokat a törvényeket, amelyek alapján állami vagy önkormányzati tulajdonon kívül is működhetnek egészségügyi intézmények, ez pedig az jelenti, hogy államosítani kell azokat. A politikus elmondta, az MSZP a kettős állampolgárságra vonatkozó kérdésre és a kórházprivatizáció leállítására is nemet mond. "A háziorvosi praxis magánosítása sikertörténet volt" - tette hozzá. "A háziorvosi praxisoknak ma már van gazdájuk, és az orvosokat mi jó gazdáknak tartjuk" - mondta.