Férje is Horváth Ágnessel utazott Afganisztánba

2007.11.06. 07:17
Férje kísérte el Horváth Ágnes egészségügyi minisztert afganisztáni látogatására, írja a Magyar Nemzet. Az útitárs nem fizetett a látogatásért, de a szervezők szerint kint tartózkodása nem jelentett többletköltséget.

Horváth Ágnes a férjét, Papp Valtert vitte magával hivatalos afganisztáni látogatására – olvasható a Magyar Nemzetben. Az egészségügyi tárca vezetője Szekeres Imre honvédelmi miniszter társaságában tett látogatást a háborús övezetben. Horváth Ágnes tárgyalt az afgán nőügyi és egészségügyi miniszterrel, és egy épülő egészségügyi központ alapkövét tette le.

Az október 27-től 30-ig tartó látogatásra a honvédelmi miniszter az egészségügyi tárcától 2 fős delegációnak kínált helyet a katonai szállító gépen. A delegáció személyi összetételéről és kiküldéséről az egészségügyi tárca döntött.

Bocskai István a HM szóvivője azt mondta: civil személyek utaztatása és biztosítása pluszköltséget és többletfeladatokat nem jelentett. A tárca szóvivője viszont arról nem kívánt nyilatkozni, mennyibe került a látogatás a tárcának.

Az Egészségügyi Minisztérium azt közölte: számos esetben előfordul, hogy egy minisztert házastársa is elkíséri hivatalos programjára. Az egészségügyi miniszter és férje a háromnapos útra katonai géppel érkezett és konténerekben aludt, amely semmilyen pluszköltséget nem jelentett, közölte a minisztérium.