Dávid Ibolya nem lesz a melegek nagykövete

2004.09.24. 12:23
A konzervatív értékek védelmét hirdető MDF-elnök, Dávid Ibolya mégsem támogatja a melegek antidiszkriminációs kampányát. Mint kiderült, a Habeas Corpus Munkacsoport jogvédő szervezet elhamarkodottan üdvözölte a tisztújítás előtt álló MDF-es politikus csatlakozását az Európai Bizottság kezdeményezésére indult kampányhoz. A "sokszínűségi nagyköveti" felkérést egyelőre Szekeres Pál, helyettes államtitkár és Vujity Tvrtko vállalta.
A Habeas Corpus Munkacsoport "A sokszínűségért. A diszkrimináció ellen." címet viselő, 25 európai országra kiterjedő kampány honlapján visszaigazolatlanul megjelent információ alapján, csütörtökön üdvözölte Dávid Ibolya, az MDF elnökének döntését, amely szerint elvállalta a melegek jogaiért küzdő kampány nagyköveti felkérését. A szervezet közleményében kifejtette: "bízik abban, hogy a jövőben a volt igazságügyi miniszter is hatékonyan kiáll a leszbikusok, melegek, biszexuálisok emberi jogai mellett, és tevékenyen segíti teljes jogegyenlőségük mihamarabbi elérését".

Csak kettő van

Az Index információi szerint a felkérésé ellenére Dávid Ibolya, pártja konzervatív értékrendjére hivatkozva nem kíván részt venni az Európai Bizottság kezdeményezésére indult mozgalomban.

A kampány magyarországi lebonyolítását végző cég, a Double Decker PR Ügynökség "a félreértések eloszlatása végett" szintén kiadott egy közleményt, amelyben leszögezi, hogy az életkorra, nemre, fogyatékosságra, szexuális orientációra, vallásra vagy etnikai hovatartozásra kiterjedő munkahelyi diszkrimináció elleni kampánynak két nagykövete van, és rajtuk kívül más nem tölti be ezt a pozíciót. A "sokszínűségi nagyköveti" tisztét az ügynökség felkérésére Szekeres Pál helyettes államtitkár, a GYISM fogyatékosügyi miniszteri biztosa, valamint Vujity Tvrtko, a TV2 riportere vállalta.