Luxusautókat is kap a rendőrség

2007.01.06. 13:23
Csaknem 300 millió forintos gépjármű-beszerzésről döntött az igazságügyi és rendészeti tárca – írja a Magyar Nemzet. A minisztérium a rendőrségnek vásárol autókat azért, hogy "visszaszorítsák a szervezett bűnözést, és javítsák a közbiztonságot". Ehhez akár 8 felsőkategóriás kocsit is kaphatnak. Az alkotmánybíráknak szintén új autókat vesznek, mert négy év alatt 200 ezer kilométert futottak a meglévők.

Csaknem bruttó 300 millió forintért vásárol autókat a rendőségnek a szaktárca – írja a Magyar Nemzet. A közbeszerzési eljárás során 4-8 felső, 5-13 felső közép- és 4-10 középkategóriás autót is vásárolnak a rendőröknek. A gépjárműbeszerzés célja az, hogy "visszaszorítsák a szervezett bűnözést és javítsák a közbiztonságot".

Nem tudni, mire használják

A közbeszerzése eljáráson egyetlen cég vett részt, így a Duna Autó Zrt. különösebb gond nélkül lett győztes. Az autók vételárát részben uniós forrásból fedezik, azt azonban nem tudni, hogy a luxusautók hogyan szolgálják a közbiztonság javítását, a Magyar Nemzetnek erre a kérdésére ugyanis csak hétfőn ad választ a szaktárca sajtóosztálya.

A napilap arról is beszámol, hogy frissíti autóparkját az Alkotmánybíróság is. Az Ab 10 új, egyenként 14 millió forintos Volvo S80-as autót vesz a taláros testület tagjainak. Az indoklás szerint azért kellenek új autók, mert az alkotmánybírák által használt, négy éve vásárolt kocsik átlagosan már kétszázezer kilométert futottak.