Bajnai Gordon visszaszól

2006.06.27. 15:42
Bajnai Gordon visszautasította azokat az "igaztalan támadásokat", amelyekkel előző nap egy szocialista képviselő illette egy vállalkozása miatt. Üzlet, öngyilkosság, botrány.

"Szomorúan vettem tudomásul megállapításait, amelyek igaztalanok. Visszautasítom az engem, vagy családomat ért vádakat", írja a távirati irodán keresztül nyilvánosságra hozott közleményében Bajnai Gordon az MSZP hétfői frakcióülésén elhangzottakra reagálva.


Fotók: Huszti István

Az Index értesülései szerint a frakcióülésen Karsai lopással vádolta a fejlesztéspolitikai kormánybiztost, és egy parasztember öngyilkosságát is Bajnai nyakába varrta. A Népszabadság információi szerint a zárt frakcióülésen egy hangfelvétel is készült, a politikus emiatt ismételte meg a nyilvánosság előtt azt például,. hogy "kilenc ember ment tönkre és lett öngyilkos azért, mert a Hajdú-Bét nem fizette ki tartozását nekik".

A Hajdú-Bét, a Wallis Rt.-n keresztül a Bajnai Gordon vezetése állt 2003-as felszámolásakor. A cégben kifizetetlenül több milliárd forint bennragadt. Karsai a frakcióülésen azt tudakolta, hogy "mikor fizetik ki a gazdáknak azt az ötmilliárd forintot, amivel a Bajnai által eladott Hajdú-Bét tartozik nekik".

Bajnai a jövő hétfőn az MSZP-frakció vendége lesz. Közleményében azt írja, majd "az MSZP-frakció jövő heti ülésén, ahol a fejlesztéspolitikáról adok részletes tájékoztatást a képviselőcsoport tagjainak, de készséggel válaszolok a korábbi szakmai munkámmal kapcsolatos kérdésekre is".