Barangó: Nincs mentségem

2004.01.15. 11:29
Nagyon megbánta a Tilos Rádióban karácsony este mondottakat Bajtai Zoltán, művésznevén Barangó, aki - saját beavallása szerint részegen - azt mondta: kiírtaná az összes keresztényt. Barangó a Magyar Naranacsnak azt nyilatkozta: éppen a tartalékait éli fel, mert a botrány kirobbanása után eltanácsolták a HVG-től, ahol addig korrektorként dolgozott. Barangó azt sajnálja a legjobban, hogy a tilososok megutálták.
A Tilos Rádió karácsony esti műsorának botrányt kavart kijelentését Bajtai Zoltán, művésznevén Barangó tette, aki először a Magyar narancsnak nyilatkozott hosszabban az ügyről. Barangó a hetilapnak kifejtette, hogy karácsony napjának reggelén szembesült azzal, hogy egy korábbi rádióműsoruk miatt Bayer Zsolt és Lovas István is éles hangú publicisztikában tiltakozott.

Keresztek apróhirdetéssel

Barangó most azt mondja, lehet, hogy elhangzott néhány sértőnek tűnő megjegyzés a Jobbik által állított keresztek miatt. "Például azt mondtam, hogy apróhirdetések közvetítésére alkalmas egy ilyen kereszt, legalább hasznosulna valamiképp" - helyezte képbe a Narancsot Barangó arról, mi is hangzott el abban a műsorban, amelyre a két publicista is reagált.

"Tényleg hülyeségeket beszéltem"

A karácsony esti műsor előtt úgy döntöttek, nem reagálnak a Magyar Nemzet írásaira, mert biztosra vették, hogy a polgári körös figyelőszolgálat minden bizonnyal hallgatja az adást, ha más nem is. "Borzalmasan színvonaltalan műsor volt. Ezt megállapítottam így utólag visszahallgatva. Tényleg hülyeségeket beszéltem, tudom, hogy amit akartam azt nem tudtam elmondani. Most utólag el tudnám, de akkor részeg voltam." - nyilatkozta a Narancsnak.

Barangó azt mondja, kijelentése véletlenszerű volt, és ő maga is megijedt attól, ahogy kimondta és rögtön hozzátette, hogy "bocs ez durva volt".

"De amikor leírva látod, hogy kiírtanám az összes keresztényt, tényleg riasztó. Ha naponta megismétlik az olyan érzés, mint amikor a kutyának nevelő célzattal a saját ürülékébe verik az orrát: nézd meg mit csináltál" - mondta a lapnak a volt rádiós.

"Újra és újra bocsánatot kérek"

"Nincs mentségem. Más lehetőségem nem maradt, mint újra és újra bocsánatot kérni. " - reagált a Narancs azon megjegyzésére, hogy jelentős az újságírók felelőssége. Az interjúból kiderül az is, hogy a Magyar Nemzet hasábjain hiába próbált Barangó bocsánatot kérni, a lap erre nem adott lehetőséget.

A volt műsorvezető azt sajnálja a legjobban, hogy a tilososok megutálták. Arra a kérdésre, miből él most, úgy reagált: "Semmiből. Felélem a tartalékaim." A HVG-nél, ahol előtte dolgozott külsős korrektorként, az ügy kipattanásakor jelezték, nem tartanak többé igényt a munkájára. Arra a kérdésre, mennyire változtatta meg az életét a felelőtlen kijelentés, Barangó azt mondta: "Nagyon félek."