Elkéstek a Kossuth tériek a rendőrségről

2007.09.18. 10:59
Újabb demonstrációkat, és nyilvános vitát akar a pártokkal a Kossuth tériek két vezetője. Gonda László és Bene Gábor a rendőrségnél egyeztetett.

Elkéstek a Kossuth téri tünetetők vezetői a kedd 10 órára meghirdetett rendőrségi egyeztetésről.

Gonda László és Bene Gábor fél 11-.re érkezett meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy egyeztessenek Tóth Gábor rendőrfőkapitánnyal. A Kossuth tériek két vezetője azt mondta, hogy a főrendőrrel két ügyben szeretnének egyeztetni. Közvetítést várnak a pártok felé, hogy nagy médianyilvánosság előtt egyeztethessenek a parlamenti pártok képviselőivel. És további demonstrációkat is be akarnak jelenteni.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Bene Gábor az Indexnek azt mondta, hogy a tárgyalás előkészületeinek nehézségei miatt csúsztak el. A két Kossuth téri egyoldalas demonstrációs bejelentővel érkezett a kapitányhoz. Ezeket a fénymásolt lapokat a Teve utcai székház előtt ki is fújta a szél Bene kezéből.

A két néptribun – ahogy magukat nevezik – 20-án délután 6-tól békés tüntetést akar jelentett be a Magyar Rádió elé.

Miután kijöttek, Gonda László és Bene Gábor az ORFK székháza előtt várakozó újságíróknak elmondták, hogy kedden este a Szabadság tér előtt fognak tüntetni, ahol petíciót terveznek átadni a Magyar Televízió (MTV) vezetőinek, és azt akarják elérni, hogy követeléseiket saját maguk olvashassák be a köztelevízióban. Gonda László úgy fogalmazott: ha a "hatalom" nem akar valódi társadalmi párbeszédet és csak a "megmondó embereit hívja be a köztelevízióba, akkor mi, azt hiszem, át fogjuk a terepet engedni azoknak az erőknek, akik régóta mozgolódnak ebben az országban".