2008 végéig zárják le a Kálvin teret

2007.02.28. 13:24
Ma még csak egy parkolót, áprilisban az egész Kálvin teret lezárják a metróépítés miatt, de a Fővám téren is korlátozások lesznek a forgalomban egészen 2008 végéig. Menetrend és kerülőútvonalak.

Megkezdődtek a 4-es metró építésének pesti munkálatai is, ezért a belváros több pontján forgalomkorlátozások lassítják a forgalmat változó mértékben egészen 2010-ig.

Hétfőn közműépítés miatt a Kálvin téren kezdődtek meg a munkák, áprilistól az egész teret lezárják, de a Fővám téri állomásépítés miatt is lesznek korlátozások.

A Kálvin téren a Vámház körúton a Kecskeméti utca felöli oldalon lezárták a parkolót, a Királyi Pál utcában sávlezárásra kell számítani. Az útlezárások menetrendjéről a metróberuházásért felelős DBR projektigazgatóság adott ki tájékoztatót.


A Kálvin téri ls a Fővám téri lezárás-menetrend térképpel, dátumokkal - klikk! (pdf)

Kálvin tér és környéke

  • Április 2-tól augusztus 21-ig a kiskörúti villamosok (47, 49) a Lónyai utcáig közlekednek, a Deák térig pótlóbuszok viszik az utasokat
  • Április 5-től a Szabadság híd felől csak a BKV járművei közlekedhet a téren, azok is általában csak egy sávon (az autósok az Üllői út és a Kecskeméti utca felé kerülhetnek) egészen 2008 végéig

Fővám tér és környéke

  • Március 5-től a közgazdaságtudományi egyetem előtt a felsőrakparton részleges forgalomkorlátozás.
  • Májusban lezárják az alsórakpartot a Közraktár utcától a Belgrád raktpartig (kerülni autóval a Vámház körúton keresztül lehet majd)
  • Augusztus 21-től lezárják a Szabadság hidat, a 47-es villamos a budai 19-es vonalán közlekedik, a 49-est pótlóbuszok helyettesítik