Nem fognak repülni a 2-es villamosok

2007.03.08. 17:17
Mégsem tereli repülősínekre a 2-es villamost a 4-es metró. Az ideiglenes vágányok kiépítése és az üzemeltetés ugyanis 50 millió forinttal többe kerülne, mint a busz villamospótlók. Csakhogy a VEKE szerint a busz nem tud majd közlekedni a lezárt Kálvin tér és Fővám tér környékén kialakuló dugókban.

A DBR metró Projektigazgatóság lefújta a 2-es villamos rakpartra terelését, tudta meg az InfoRádió. (A metróépítés miatti lezárásokról bővebben >>)

Korábbi elképzelések szerint a Fővám téri metróállomás építése miatt a 2-es villamost ideiglenes, úgynevezett repülősíneken a Pesti Alsó rakpartra terelték volna idén tavasztól közel egy évre. Az ötletet a közlekedési szakma üdvözölte.

Csakhogy a napokban kiderült, hogy ez a megoldás túl sokba kerülne, ezért ma a projektvezetés úgy döntött, hogy a mintegy 50 millió forinttal olcsóbb buszos villamospótlást választja, a 2-es villamos pedig nem fog járni a helyszínen.

Az InfoRádió értesülését Horváth Éva, a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni.

Mindennapi dugóinkat?

Vitézy Dávid, a BKV felügyelő bizottságának tagja és a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szóvivője elmondta, hogy rendkívül rossznak tartja az új döntést.

"Szükségesnek tartjuk a 2-es villamosnak, mint a pesti belváros legforgalmasabb ütőerének a fenntartását végig a Fővám tér lezárásának ideje alatt. Néhány tíz millió forint miatt nem érdemes növelni az utasok tízezreinek kellemetlenségeit és kényelmetlenségeit, amúgy is van azokból éppen elég a metróépítés kapcsán."

Vitézy Dávid hozzátette, hogy a Fővám tér környékén a Belgrád rakpart és a Kiskörút forgalomkorlátozása miatt a forgalom el fog lehetetlenülni, mindennaposak lesznek a dugók, ilyen helyzetben a buszokkal sem lehet majd közlekedni.