Budapesten kívül is lecsapnak a BKV-ellenőrök

2007.04.13. 11:16
Annyira sikeres a BKV fokozott jegyellenőrzési akciója, hogy hétfőtől a HÉV külső szakaszaira is kiterjesztik az ellenőrzést. Napi 7-8 millióval nőtt a cég bevétele a szigor bevezetése óta.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. hétfőtől a HÉV külső szakaszainak megállóira is kiterjeszti a jegyellenőrzést, a külső megállókban reggel 6 és 9 között kell ellenőrzésre felmutatni a jegyeket és a bérleteket, közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.

A BKV közleménye hangsúlyozta, hogy a bliccelés visszaszorítása érdekében március 7-től fokozott jegyellenőrzést vezettek be a fővároson belüli területekre, azóta napi 7-8 millió forinttal nőtt meg a menetdíjból származó bevétel.

Az akció keretein belül a HÉV-vonalak fővárosi szakaszainál is sikeresen működik a fokozott jegyellenőrzés.

A közlekedési társaság a belépteséses ellenőrzést április 16-tól a városhatáron kívül eső részekre is kiterjeszti. Jövő hétfőtől a reggeli órákban a gödöllői, a ráckevei és a szentendrei HÉV Budapesten kívüli megállóiban is jegyellenőrzést végeznek a BKV munkatársai.

A beléptetéses ellenőrzés célja elsősorban nem a büntetés, hanem az, hogy az utasok minden esetben jegyet váltsanak a HÉV-re. A szerelvényeken azonban továbbra is dolgoznak a kalauzok, akik az érvényes jegy, vagy bérlet nélkül utazókat pótdíjazzák - tették hozzá.