Teljesen lezárhatják a Bécsi utat

2004.02.26. 16:11
Az ürömi vasútállomás közelében megmozdult az úttest, miután gyakorlatilag elhordták az út oldalsó támasztását biztosító töltést. Várhatóan rövid időn belül teljes szélességében lezárják a 10-es főutat, mert a szerda reggeli csőtörés helyén újból ömleni kezdett a víz.
Az utat először még szerdán kora reggel zárták le az ürömi vasútállomás közelében, mert az 585-ös számú háznál eltörött egy vízvezeték. Estére helyreállították a sérült vezetéket, ám csütörtökön kora délután újból vízfolyásokat észleltek az előző napi csőtörés helyszínén. A BKV és a Volánbusz autóbuszai csütörtök délután még közlekedhetnek az érintett szakaszokon, ám a személy- és teherautókat már elterelték. A HavariaPress híre szerint a főutat rövid időn belül mindenfajta forgalom elől elzárhatják, és azt sem lehet tudni, hogy mikor állhat vissza a közlekedés.

Elhordták a töltést

Valójában nem a cső törött el a Bécsi út 588-as számú ház előtt, hanem a töltés oldalát valaki elhordta, ezért szétjött a vízcső, éppen úgy, mint két nappal ezelőtt, mondta el Péterfy Gábor a Fővárosi Vízművek szóvivője az MTI-nek. A vízművek kommunikációs igazgatója közölte, hogy a töltés oldalának megbontása miatt az út elindult oldalra a lejtőn, ráadásul támaszték hiányában nemcsak az út mozdul meg, hanem a földben lévő vezetékek is.

A vízművek ötven családi házban elzárta a vizet, de ideiglenesen - ha rövid időn belül nem találnak műszaki megoldást az út elmozdulására - más módon oldják meg az épületekben a vízszolgáltatást.

Közösen kell dönteni

A Bécsi úton a hatalmas dugó alakult ki, a forgalmat rendőrök irányítja, az autók váltakozó irányban, felváltva haladhatnak. A kommunikációs igazgató szerint a helyzet megoldása már nem elsősorban a vízművek feladata, hanem az önkormányzaté.

Szerda hajnalban a Bécsi útnak ugyanezen a szakaszán már elöntötte a víz az úttestet, ami le kellett zárni a forgalom elől; a közlekedés csak csütörtökön hajnalban indult meg. Péterfy Gábor szerdán még azt közölte az MTI-vel, hogy eltörött egy 1961-ben lefektetett, 150 milliméter átmérőjű acél vízcső. Csütörtökön délután azonban kiderült, hogy nem csőtörés történt, hanem szétcsúszott a vízvezeték.