Szabadnapos rendőrök, határőrök segíthetik a BKV-ellenőröket

2007.07.10. 07:15
A miskolci modellt alkalmazhatja a BKV a bliccelők kiszűrésére, írja a Népszabadság.

Egyelőre nem járnak majd párban a rendőrök és a BKV-ellenőrök, írja a Népszabadság. A lap szerint a közlekedési társaság vezetőiben is felvetődött az ötlet, hogy hatósági támogatást kérjenek a bliccelők ellen.

A BKV ugyanakkor éppen a napokban írt ki közbeszerzési pályázatot az őrzési feladatokra. Augusztus közepétől biztonsági emberek őrzik a kisföldalatti összes lejáratát, hogy az állomásokra ne juthassanak be a bliccelők. A közlekedési cég napokban.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy Miskolcon a rengeteg nem fizető utas kiszűrése érdekében járőrök segítik a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. ellenőreinek munkáját. A cég vezetői abban bíznak, hogy rendőri segédlettel mind több bliccelőn tudják behajtani a bírságot, valamint e szelíd ráhatással egyre több utazót vehetnek rá, hogy fizessenek a szolgáltatásért.

A BKV vezetői már megkezdték a tárgyalásokat a BRFK illetékeseivel, hogy megvizsgálják egy hasonló közös fellépés lehetőségét. Az ellenőrök szabadidős rendőr járőrökkel dolgoznának együtt, de akár a pénzügyőrség vagy a határőrség munkatársai is vállalkozhatnának e mellékes foglalkozásra.