Két hét múlva kapható a megújított BKV-bérlet

2008.05.17. 14:25
Bankkártya méretű bérletigazolványokat vezet be a budapesti közlekedési vállalat. A réginél kisebb és nehezebben hamisítható lesz.

Új, bankkártya méretű bérletigazolványokat árusít hamarosan a BKV, tudatta a fővárosi közlekedési cég szombaton, közleményben. "Az új típusú, kisebb méretű személyi igazolványok bevezetése, valamint a bankkártyák elterjedése a BKV-t is változtatásra ösztönözte" - fogalmaz a kommüniké.

Ilyen most (7,5 cm x 11 cm tokkal) - képünk illusztráció

A BKV a kényelmesebb használat érdekében változtat a bérlet eddigi formáján, a bankkártya méretű bérletigazolványokhoz megfelelő méretű tokokat is árulnak majd.

A hagyományos nagyságú bérletigazolványokhoz hasonlóan az új típusú igazolványt is 200 forintos áron értékesíti majd a társaság, míg az új tokok ára 40 forint lesz.

Az igazolvány méretű fényképet biztonsági matricával rögzítik majd a helyére, illetve az érvényességet is biztonsági matricával fedik majd le a pénztárosok, hogy ne lehessen könnyen hamisíthatni.

Hogy pontosan hogy néz ki majd az új bérletigazolvány, miképp is lehet majd érvényesíteni a havi bérletszelvényt, egyelőre nem tudjuk, a cég nem adott ki képet egy mintapéldányról. (Párizsban mindeközben most állnak át a teljesen elektronikus, mágnesleolvasós bérletigazolványra, hónapok óta folyik a tájékoztató kampány a Carte Orange néven ismert régi bérletek és az új, NaviGo igazolványokkal kapcsolatban. Tippünk szerint a BKV a Carte Orange-hoz hasonló, de egyszerűbb, mágnescsík nélküli megoldást fog alkalmazni, mivel elektronikus bérletolvasók még nincsenek rendszerben Budapesten.)

Kb. ekkora lesz (5,4 cm x 8,5 cm tok és bérletszelvény nélkül) - képünk illusztráció

A hagyományos bérletigazolványokkal párhuzamosan, körülbelül két hét múlva vezetik be az új igazolványokat, a régi bérletigazolványokat a készletek erejéig értékesítik, derül ki a közleményből.