Újabb BKV-igazgató repült

2008.06.18. 18:12
Az Index információi szerint szerdán közös megegyezéssel távozott a BKV-tól Nemcsics Róbert informatikai igazgató. Ő a negyedik távozó vezető idén, szaporodnak viszont az ideiglenesen megbízott igazgatók.

A BKV megerősítette az Index információját, hogy szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a társaság informatikai igazgatója, Nemcsics Róbert. Az informatikai vezető végkielégítés nélkül ment, a feladatok átvételére Kiss Attilát jelölte ki a BKV Zrt. vezetése. Felek a munkaviszony megszűnésének okát a megállapodásban nem határozták meg.

Úgy tudjuk, hogy Nemcsics Róbert nevéhez fűződik egy befulladt és egy jól haladó projekt: az előbbi a többször visszavont Elektra elektronikus jegyrendszer bevezetése, az utóbbi pedig az elektronikus forgalmi és utastájékoztatási rendszer.

Szintén az ő szakmai felügyelete alá tartozott a BKV informatikai üzemeltetésére kiírt pályázat. A tendert azután írták ki, hogy a BKV felbontotta az együttműködési megállapodást a korábban a feladatra szerződött T-Systems-szel, mert drágának találta a szolgáltatást. A pályázat eredményhirdetése várhatóan csúszik.

Az Index úgy értesült, hogy az igazgató a BKV-levélügyben a rendőrségnek nem támasztotta alá azt a sajtóverziót, hogy ismeretlenek kémprogramok segítségével szerezték meg a cég belső elektronikus levelezését.

A BRFK-t jelenleg is nyomoz az ügyben, és a nyomozás lezárásáig nem adnak információt.

Igazgatók útilapuval

A sort Aba Botond nyitotta meg 2007 elején, akit tíz évnyi regnálás után váltott Antal Attila, a Nógrád Volán igazgatója. Idén év elején távozott Antal Attila is, aki a használtbusztender-botrány kirobbanása után egészségügyi okokból felmentését kérte. A közlekedési céget néhány hónapja Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató vezeti. Április végén repült Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettes, valamint Bosnyák Gyula stratégiai igazgató. Somodi helyett szintén megbízott igazgatóként Mihálszky Gábor intézi a közlekedési ügyeket.