Jelentkezzen BKV-vezérigazgatónak!

2008.06.06. 15:09
Megjelent a BKV vezérigazgatói pályázatának a szövege a főváros hivatalos honlapján, de ez egy nemzetközi tenderfelhívás esetében kevés érdeklődőhöz jut el.

Tíz nappal a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának döntése után pénteken megjelent a BKV vezérigazgatói posztra kiírt nemzetközi pályázata. Igaz, egyelőre csak a főváros saját honlapján, a budapest.hu portálon.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán megtudtuk, hogy a tender a jövő héten megjelenik néhány napilapban, valamint a nemzetköziségre való tekintettel az uitp.org honlapon. Ez utóbbi a Tömegközlekedési Cégek Nemzetközi Szövetségének honlapja.

Egyes vélemények szerint a szakmai honlapon csak a látszat kedvéért jelenteti meg a hirdetést a főváros, a szegényes kínálat miatt ugyanis nem sokan kereshetik az oldal álláshirdetéseit. (Jelenleg irodavezetőt keresnek Dubaiba, általános szállítási közgazdászt, valamint kommunikációs szakembereket konferenciák szervezéséhez.)

A budapest.hu-n letölthető pályázatból megtudhatjuk, hogy a vezérigazgató feladatai közé tartozik majd a BKV irányítása, a középtávú stratégia elkészítése, az uniós projektek több százmilliárd forintos kereteinek betartása, a vállalat pénzügyi-, gazdasági stabilitásának hosszú-távú biztosítása.

A jelentkezőnek rendelkeznie kell gazdasági vagy műszaki egyetemi végzettséggel, ötéves vállalatirányítási tapasztalattal, két éves államigazgatásban és/vagy közszolgáltató szektorban szerzett vezetői tapasztalattal és az angol vagy német nyelv tárgyalási szintű ismeretével.

A szerződés öt évre szól, a javadalmazásra a BKV javaslatot kér a jelentkezőktől. A pályázat benyújtásának határideje június 30. A fővárosi közgyűlés gazdasági bizottsága július 31-ig dönt az ügyben.