A koszos, zajos Budapesten nem jó lakni

2007.07.30. 08:06
Az Európai Bizottság megbízásából készült felmérés szerint meglehetősen elégedetlenek a budapestiek lakóhelyükkel. A 75 európai városban készült közvéleménykutatáson Nápoly, Athén és Isztambul szerepelt a legrosszabbul.

Hetvenöt európai város közül hatvanegyedik helyezésével Budapest az utolsók között szerepel a lakók elégedettségi mutatói alapján, olvasható abban a Gallup-felmérésben, amit hétfői számában ismertet a Magyar Nemzet.

A Flash Eurobarometer keretében készült kutatásból kiderült, hogy a Budapesten élők leginkább a köztisztasággal, a tömegközlekedéssel és a zajterheléssel elégedetlenek. A magyar fővárost a felmérés szerint jócskán megelőzte a harmincnyolcadik helyen álló Miskolc, de előrébb végzett többek között Kolozsvár, Kassa, Prága, Zágráb, Ljubljana, Tallinn és Riga is. Sovány vigasz, hogy Budapest Lisszabont, Varsót, Rómát, Szófiát és Bukarestet megelőzi.

Budapest, te csodás

A Magyar Gallup Intézet "Budapest, te csodás?" címmel közzétett anyaga az Európai Bizottság megbízásából 75 európai nagyvárosban készült, és a városi élet különböző dimenzióival való elégedettséget vizsgálta. A legjobb minősítést a hollandiai Groningen, a dániai Aalborg és az angliai Newcastle kapta, míg Nápoly, Athén és Isztambul lettek a sereghajtók.