Süketek párbeszéde a Citadellánál

2005.07.29. 15:22
Nincs előrelépés a Citadella előtt lezárt útszakasz ügyében. Az üzemeltető cég szerint igényes programokkal szórakoztatják a turistákat, és a gyerekek ingyen sétálhatnak a területen. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság kivár, és levelezget.

"A Citadellánál jogosan szedünk belépőket"- mondta a Mottone Holdings Kft. képviseletében Sült Tiborné. Mint azt az Index megírta, a Citadellánál egy sorompó zárja le az utat mindkét oldalról, és a sorompón túli területre csak az 1200 forintos belépő megvásárlása után lehet menni. A cég magánútként kezeli a lezárt részt, mondván, az egy helyrajzi számon van az erőddel.

Sült Tiborné elmondta, hogy elvi hozzájárulásuk van a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI) kulturális rendezvények szervezésére, aminek eleget is tettek. Szavai szerint igényes szórakozást kínálnak az arra vetődő turistának. A kiállításokat szakember segítségével készítették, és azoknak minden részlete korhű. Felvetődik a kérdés, ha a helyrajzi szám közös, akkor magát a Citadellát is bérli-e a cég? "Természetesen, a Citadellát,és az előtte elterülő útat is béreljük, ezért lezárhatjuk azt" - mondta a cég képviselője.

Másra mutogat

Gaskó Gábor a Kft. vezetője, turisztikai tanácsadó szerint van egy támogató levelük a KVI-től, ami engedélyt ad ezekre a kulturális rendezvényekre. "A fesztivál megrendezése 80-100 millió forintba kerül, így jogos az, hogy belépőt szedünk. A Sziget rendezőitól sem kérdezi meg senki, miért ötezer forint egy jegy" - vélekedett Gaskó Gábor.

A fesztivál júniustól egész szeptember 15-ig tart. Arra, hogy utána is marad-e az útzár, a turisztikai szakember csak annyit mondott, szeptemberig tartanak a kulturális rendezvények és szerinte nincs is útzár, ugyanis a sorompóval elzárt útszakasz szerinte helyrajzilag nem tekinthető útnak. Gaskó cáfolta, hogy köze lenne a Veres István nevével fémjelzett Citadella 4U Kft.-hez, de azt azért elárulta, hogy "Veres urat 10 éve barátjának tudhatja".

"A rendezvény területén elhelyeztünk egy panaszkönyvet, de eddig mindenki csak dicsérte a kulturális rendezvényt. Igényes szórakozást nyújtunk, és a gyerekek ingyen is bemehetnek" - tette hozzá Gaskó.

A KVI továbbra sem tud semmit, elmondásuk szerint nekik nincs bérleti szerződésük a Mottone Holdings Kft.-vel. Többször kérték már a céget, hogy az állítólagos szerződést juttassák el a KVI-hez, de nem történt semmi. Ezért most újabb kérelemmel fordulnak a Kft.-hez, és várnak, mondta az Indexnek a KVI illetékese.