Miért keres évi 90 milliót az új metróigazgató?

2008.05.21. 14:36
A főváros egy nemzetközileg elismert, nagy tapasztalatú szaktekintélyt szeretne megnyerni a metróépítés élére, egy ilyen szakembert pedig kiemelten kell megfizetni, hangzott el az Infó rádión. Ezzel indokolja a városvezetés azt, hogy a várhatóan június elején munkába lépő új mérnökigazgató, Klados Gusztáv évi 90 millió forintot keres majd.

A fővárosnak régi vágya és elképzelése volt egy olyan szakembert megnyerni a négyes metró építés mérnök-igazgatójának, aki nagy gyakorlattal rendelkezik a mélyépítés, az alagútfúrás és a metróépítés területén, mondta az Infó rádiónak Gyekiczky András.

A főpolgármesteri hivatal kabinetfőnöke kiemelte: Klados Gusztáv személyében a világ tíz legjobb szakembereinek egyikét sikerült megnyerni.

Az alagútépítő szakember javadalmazása az Infó rádió hivatalosan nem megerősített értesülései szerint 1,9 millió forint lenne havonta, plusz 300 százalékos prémium.

A DBR Metró Projektigazgatóságot vezető projektigazgató és a független mérnök folytatja a munkáját, függetlenül Klados Gusztáv érkezésétől, mondta a kabinetfőnök. A BKV vezetésének kell dönteni a szakember felvételéről.

A főváros mint tulajdonos és finanszírozó arra jutott, hogy ára van egy szaktekintély alkalmazásának, ezen a szinten magas fizetések járnak, és Klados Gusztáv olyan állást hagy ott, amelyben magas javadalmazást kap. A kabinetfőnök szerint ugyanakkor, ha egy olyan szakember irányítja a munkát, akit nem tudnak "megvezetni" a kivitelezők, be tudja hozni a fizetését. Klados Gusztáv június elsején kezdheti a munkát a DBR Metró Projektigazgatóságnál.